Aktuellt om smittoläget i Ängelholm vecka 14

Smittspridningen av covid-19 fortsätter att vara stabilt i Skåne i stort och även i Ängelholm. Däremot har det varit en ganska hög uppgång i närområdet.

Lägesuppdatering covid-19, den 6 april: Viktigt hålla nere och fortsätta minska smittspridningen - Region Skåne (skane.se)länk till annan webbplats

Bokning för LSS-brukare har öppnat

Nu kan du som har stöd enligt LSS eller har beslut om assistansersättning boka tid för vaccination mot covid-19. Telefonbokningen är öppen fram till mitten av april. Alla skåningar inom denna grupp har i dagarna fått ett brev med information om vilket telefonnummer de ska ringa för att boka tid och hur vaccinationen går till.

Vaccinationerna påbörjas i vecka 16 på sjukhusens vaccinationsmottagningar runt om i Skåne. Alla, som har stöd enligt LSS eller har beslut om assistansersättning, beräknas kunna få sin första vaccindos under maj.

Mer på 1177.se - Bokning av vaccination mot covid-19 för dig som har stöd enligt LSSlänk till annan webbplats

Se upp för bedrägeriförsök

Det har kommit till Region Skånes kännedom att äldre personer har blivit utsatta för bedrägeriförsök av uppringare som säger sig vilja ordna med vaccination. De skåningar som erbjuds vaccination just nu, får ett personligt brev med ett erbjudande om att boka tid för vaccination. Brevet har Region Skåne som avsändare och innehåller även en hälsodeklaration att fylla i och ta med när man ska vaccineras. Vården uppmanar aldrig att man ska identifiera sig med bank-id över telefon.

Vaccinationsfilmer på olika språk

Myndigheten för stöd till trossamfund, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) samt Folkhälsomyndigheten har i samarbete med företrädare för trossamfunden producerat informationsfilmer om vaccination mot covid-19. Syftet är att nå så många som möjligt i Sverige med information om vaccinering och här behöver vi hjälp att sprida filmerna lokalt. En förteckning och länkar till 19 filmer på olika språk finns på Myndigheten för stöd till trossamfunds hemsida.

Filmer från Myndigheten för stöd till trossamfund om vikten att vaccinera sig på 19 olika språklänk till annan webbplats

Kämpa Ängelholm!

Vi måste alla fortsätta att hjälpas åt för att motverka smittspridningen. Det gäller oss allihopa. Tänk på att visa hänsyn och ta hand varandra.

Följ utvecklingen av coronapandemin i Ängelholm där vi uppdaterar löpande med ny informationlänk till annan webbplats

Nyhetsbild Corona