Bibliotek öppnar upp meröppet

Vi har märkt av att många vill besöka våra bibliotek. Därför öppnar vi upp meröppet från och med den 19 april på biblioteken i Vejbystrand, Hjärnarp, Munka Ljungby och i Strövelstorp. Du som kommer att besöka ett bibliotek under meröppet – tänk på att hålla avstånd till andra och följ restriktionerna för max antal besökare. Maxtiden för att vistas i bibliotekslokalerna är 15 minuter.

– Genom att öppna meröppet kan vi möta den stora efterfrågan samtidigt som vi minskar risken för smittspridning genom att sprida ut besöken över tid. Men det är mycket viktigt att våra restriktioner följs om vi ska kunna fortsätta med meröppet, säger Cecilia Erlandsson, tillförordnad bibliotekschef i Ängelholms kommun.

Restriktionerna innebär att:

  • Begränsningarna ska följas om hur många biblioteksbesökare som samtidigt får vistas i lokalerna. Se anslag på varje bibliotek för information om hur många som får vistas i lokalerna samtidigt. Begränsningarna gäller oavsett om besöket sker under ordinarie öppettider eller under meröppet.
  • Biblioteken är fortsatt inga mötesplatser just nu.
  • Max vistelsetid i bibliotekslokalerna 15 min.
  • Datorärenden max 15 min.

Registrera ditt lånekort för att bli meröppetbesökare

Meröppet innebär att du som besökare kan använda biblioteket även då bibliotekspersonalen inte finns på plats. Har du registrerat ditt lånekort får du som är över 18 år tillgång till bibliotekslokalerna. Biblioteken i Ängelholms kommun som erbjuder meröppet är biblioteken i Vejbystrand, Hjärnarp, Munka Ljungby och i Strövelstorp.

Tider för meröppet Länk till annan webbplats.

Ängelholms kommuns information om pandemin

böcker i hylla på bibliotek