Aktuellt om smittoläget i Ängelholm vecka 15

Smittspridningen är på väg uppåt i Ängelholm med 151 nya fall jämfört med 121 fall veckan före. Dessutom är det högre smittspridning i stora delar av västra Skåne. Kämpa Ängelholm! Tillsammans kan vi bromsa smittspridningen.

Biblioteken öppnar för meröppet

Vi har märkt att många vill besöka våra bibliotek. Därför öppnar vi upp meröppet från och med den 19 april på biblioteken i Vejbystrand, Hjärnarp, Munka Ljungby och i Strövelstorp. Du som kommer att besöka ett bibliotek under meröppet – tänk på att hålla avstånd till andra och följ restriktionerna för max antal besökare. Maxtiden för att vistas i bibliotekslokalerna är 15 minuter.

Biblioteken öppnar för meröppetlänk till annan webbplats

En annorlunda student även i år

Den 11 juni tar Ängelholms gymnasielever studenten. På grund av pandemin planeras genomförandet på samma sätt som förra året. Klasserna kommer hållas skilda från varandra under hela dagen. Förutsatt att samma restriktioner gäller då som nu kommer max två anhöriga per elev tillåtas finnas på plats för att ta emot vid utspringet. Värdar på plats ska se till avstånd hålls och för de som vill följa firandet på distans planeras webbsändning.

En annorlunda student även i årlänk till annan webbplats

Vaccination för dig som är 65+

Nu i dagarna får skåningar som är 65 år eller äldre ett informationsbrev om vaccinationen mot covid-19. Brevet skickas från din vårdcentral till adressen där du är folkbokförd. Brevet innehåller information om hur du bokar tid för vaccination och en hälsodeklaration som du ska fylla i.

Vaccination för dig som är 65+länk till annan webbplats

Se upp för bedrägeriförsök

Det har kommit till Region Skånes kännedom att äldre personer har blivit utsatta för bedrägeriförsök av uppringare som säger sig vilja ordna med vaccination. De skåningar som erbjuds vaccination just nu, får ett personligt brev med ett erbjudande om att boka tid för vaccination. Brevet har Region Skåne som avsändare och innehåller även en hälsodeklaration att fylla i och ta med när man ska vaccineras. Vården uppmanar aldrig att man ska identifiera sig med bank-id över telefon.

Vaccinationsfilmer på olika språk

Myndigheten för stöd till trossamfund, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) samt Folkhälsomyndigheten har i samarbete med företrädare för trossamfunden producerat informationsfilmer om vaccination mot covid-19. Syftet är att nå så många som möjligt i Sverige med information om vaccinering och här behöver vi hjälp att sprida filmerna lokalt. En förteckning och länkar till 19 filmer på olika språk finns på Myndigheten för stöd till trossamfunds hemsida.

Filmer från Myndigheten för stöd till trossamfund om vikten att vaccinera sig på 19 olika språklänk till annan webbplats

Kämpa Ängelholm!

Smittspridningen är på väg uppåt i Ängelholm. Vi måste alla fortsätta att hjälpas åt för att motverka smittspridningen. Det gäller oss allihopa. Tänk på att visa hänsyn och ta hand varandra.

Följ utvecklingen av coronapandemin i Ängelholm där vi uppdaterar löpande med ny informationlänk till annan webbplats

Information om Covid-19