Dags för inflyttning på Stationsområdets sprillans nya gruppbostad

På söndag, den 18 april, flyttar den första hyresgästen in på nya gruppboendet Saftstationen på Stationsområdet i Ängelholm. Ett boende där delaktighet och tydlig pedagogik finns i väggarna.

Saftstationen är en gruppbostad för personer med olika funktionsvariationer enligt lagen om LSS. Här finns sex tillgänglighetsanpassade lägenheter utrustade med egna kök, badrum och inglasad balkong.

I det gemensamma köket kan hyresgästerna äta mat tillsammans. Här finns även gott om plats för att umgås, spela spel och kolla på film. På den inhängnade uteplatsen finns gräsmatta och ett cykelförråd med en parcykel.

Personalen planerar för fullt inför kommande inflyttning. Mia Pyk, som är enhetschef för Saftstationen, ser fram emot en efterlängtad inflyttning.

– Det känns fantastiskt att vi här. Personalen har jobbat stenhårt för att vi ska vara redo för inflyttningen och vi har varit taggade länge på detta, säger hon.

På Saftstationen ska hela verksamheten genomsyras av tydliggörande pedagogik, det handlar bland annat om att kommunicera med hjälp av bilder.

– Det är allas rätt att få kommunicera oavsett om man har ett verbalt språk eller inte. Genom alternativ och kompletterande kommunikation blir brukaren mer delaktig i sin vardag, säger Emma Skog, som arbetar som vårdare på Saftstationen och är utbildad stödpedagog.

Den första hyresgästen flyttar in den 18 april. Sen kommer det vara inflyttning med några dagars mellan rum fram till 1 maj. 

*Boendet finns i Ängelholmshems bostäder i Nya Saftstationen som ligger på Stationsområdet i Ängelholm. På sikt väntas hela området rymma cirka 2 700 bostäder med närhet till goda kommunikationer, staden och havet.

Stationsområdet är Ängelholms nyaste stadsdel Länk till annan webbplats.

Vill du sommarjobba på Saftstationen eller inom annan LSS-verlsamhet på Ängelholms kommun?

Ansök om att jobba med omsorg Länk till annan webbplats.


Mia Pyk, enhetschef

Mia Pyk är enhetschef på Saftstationen och hon ser fram emot att hyresgästerna ska flytta in.

Emma Skog, vårdare

Tydliggörande pedagogik ska genomsyra hela verksamheten, menar Emma Skog arbetar som vårdare på saftstationen.

Bredvid det gemensamma köket finns plats för att umgås och titta på TV.

Bredvid det gemensamma köket finns plats för att se på TV och titta på film.

Inglasad balkong

Än så länge är de flesta lägenheterna inte möblerade, men fram till 1 maj kommer hyresgästerna flytta in med några dagars mellanrum.

Kök

Alla lägenheterna är utrustade med eget kök.

Anpassat badrum

Det finns även funktionsanpassade badrum i samtliga lägenheter.