Valborg och första maj – fortsätt hålla avstånd

Valborg och första maj närmar sig och det är viktigt att alla fortsätter att ta ansvar och håller avstånd. Ängelholms kommun arrangerar inget valborgsfirande. Om du ska du fira in våren är det mycket viktigt att göra det på ett ansvarsfullt sätt. Träffa inte nya människor och håll dig till din närmaste krets. Tänk även på att ses i små grupper, och inte stå eller sitta tätt intill varandra, då allmänna sammankomster inte tillåter mer än 8 personer.

Inför 1 maj gäller samma regler. En demonstration får endast genomföras om deltagarantalet begränsas till åtta personer, oavsett om sammankomsten kräver polistillstånd eller inte. Läs mer på Polisens webbplats.

Polisenlänk till annan webbplats

Är du tonårsförälder kan du inför valborgsfirandet hjälpa till genom att visa din närvaro samt prata med ditt tonårsbarn om alkohol och att inte samlas i stora grupper.

Personal från kommunens fältgrupp och fritids kommer att jobba uppsökande och förebyggande mot ungdomar under Valborg.

På valborgsmässoafton, fredag den 30 april, har kundtjänst och Stadshuset ändrade öppettider. Kundtjänst nås på telefon och chatt mellan klockan 8 och 13 och Stadshuset är öppet för besök mellan klockan 10 och 13.

Kommunens information om pandemin

Aktuell och korrekt information från svenska myndigheter:

www.krisinformation.selänk till annan webbplats

valborg och första maj fortsätt att hålla avstånd