Aktuellt om smittoläget i Ängelholm vecka 17

Smittspridningen går neråt i Ängelholm och i nordvästra Skåne. I Ängelholm var det 136 nya fall förra veckan jämfört med 143 fall veckan innan. Vaccinationstakten ökar stadigt och nu är över 81 procent av alla skåningar över 65 år vaccinerade med en första dos.

Valborg och första maj – fortsätt hålla avstånd

Valborg och första maj närmar sig och det är viktigt att alla fortsätter att ta ansvar och håller avstånd. Ängelholms kommun arrangerar inget valborgsfirande. Om du ska du fira in våren är det mycket viktigt att göra det på ett ansvarsfullt sätt. Träffa inte nya människor och håll dig till din närmaste krets. Tänk även på att ses i små grupper, och inte stå eller sitta tätt intill varandra, då allmänna sammankomster inte tillåter mer än 8 personer.

Valborg och första maj – fortsätt hålla avståndlänk till annan webbplats

Är du mellan 60 och 64 år?

Du kommer få ett informationsbrev om vaccinationen mot covid-19 den här veckan!

Brevet skickas från din vårdcentral till adressen där du är folkbokförd och det kommer skickas ut i olika omgångar. Brevet innehåller information om hur du bokar tid för vaccination och en hälsodeklaration som du ska fylla i.

Bra att tänka på inför vaccinationenlänk till annan webbplats

Heja Rögle och håll avstånd

Nu håller vi tummarna för Rögle som tog sig till finalspel i sin jakt på SM-guld. I vad vi hoppas blir en glädjeyra vill vi uppmana alla att fortsätta hålla avstånd för att motverka smittspridningen som fortfarande är hög.
Kämpa Rögle! Kämpa Ängelholm! Håll avstånd ett tag till.

Se upp för bedrägeriförsök

Det har kommit till Region Skånes kännedom att äldre personer har blivit utsatta för bedrägeriförsök av uppringare som säger sig vilja ordna med vaccination. De skåningar som erbjuds vaccination just nu, får ett personligt brev med ett erbjudande om att boka tid för vaccination. Brevet har Region Skåne som avsändare och innehåller även en hälsodeklaration att fylla i och ta med när man ska vaccineras. Vården uppmanar aldrig att man ska identifiera sig med bank-id över telefon.

Corona