Nu öppnar vi upp våra träffpunkter

På torsdag den 6 maj öppnar vi upp vår träffpunktsverksamhet igen för dig som är 65 år och äldre. Men vi har begränsningar för max antal deltagare, därför behöver man anmäla sig till aktiviteterna.

Sedan Folkhälsomyndigheten och regeringen gett klartecken för gemensamma aktiviteter på särskilda boenden och dagverksamhet, öppnar vi nu upp våra träffpunkter igen som varit stängda sen i höstas. Det betyder att du som är 65 år och äldre nu kan anmäla dig till våra öppna träffpunktsaktiviteter på Willan och Viktoriagården. Men vi har begränsningar för max antal deltagare så därför behöver du anmäla dig via telefon.

– Det är viktigt för oss att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer som till exempel att hålla avstånd och vara noga med handhygienen och det tror jag våra besökare också tycker är viktigt. Ska man besöka oss ser vi helst att man är vaccinerad, säger Karin Dahl, enhetschef för aktiviteter och stöd i Ängelholms kommun.

Exempel på aktiviteter som nu drar igång är gymnastik, bingo och frågesport. Till en början kommer de flesta aktiviteter att arrangeras utomhus, men beroende på väder kan aktiviteterna behöva flyttas in.

Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut innebär även att de gemensamma aktiviteterna på våra särskilda boenden och trygghetsboenden också startar igen.

Willans träffpunkt:

0431-46 91 86

Viktoriagårdens träffpunkt:

0431-46 92 38

Träffpunkter och aktivitetsutbudlänk till annan webbplats

Folkhälsomyndighetens och regeringens beslutlänk till annan webbplats

Öppettider för samtalslinje ändras

I november förra året öppnade vi samtalslinjen Samtalsvän för personer 65 och uppåt bland annat för att kompensera för nedstängningen av kommunens träffpunkter. Men när träffpunkterna nu öppnar igen justeras öppettiderna för samtalslinjen. Från och med den 6 maj kommer samtalslinjen vara öppen tisdagar och torsdagar klockan 9-12.

– Även om vi märker att behovet av samtalslinjen inte har lika stor efterfrågan så vill vi fortfarande kunna erbjuda stödsamtal till de äldre som behöver det, säger Karin Dahl.

Samtalslinjelänk till annan webbplats

Kommunens information om pandemin

Äldre kvinna lyfter hantlar över axlar.

Exempel på aktiviteter som nu drar igång är gymnastik, bingo och frågesport. Till en början kommer de flesta aktiviteter att arrangeras utomhus, men beroende på väder kan aktiviteterna behöva flyttas in.