Snart packar vi ner på Åsbogatan

Äntligen! Nu ska vi snart börja packa ihop Stadsbiblioteket på Åsbogatan inför flytten tillbaka till våra kära nygamla lokaler på Stortorget. Det betyder att Stadsbiblioteket är stängt efter den 16 oktober fram till invigningen på Stortorget den 18 december. Under flyttperioden kan du låna och lämna på våra närbibliotek och på bokbussen.

Den 18 december planeras invigningen av Stadsbiblioteket i de nya lokalerna på Stortorget.

– Invigningsdatumet är satt, men programmet får vi återkomma om senare, säger Cecilia Erlandsson, tillförordnad bibliotekschef.

Under flyttperioden från den 16 oktober till den 18 december är det inte möjligt att låna från Stadsbiblioteket. Har du lån som går ut under perioden kommer du att få förlängd lånetid tills Stadsbiblioteket öppnar igen, men du är också välkommen att lämna tillbaka på något av våra närbibliotek.

Har du gjort en reservation kan du gå in på bibliotekets webbplats och själv ändra så att du kan hämta ut din reservation på ett närbibliotek. Om du inte ändrar din reservation pausas den under flyttperioden.

Våra närbibliotek håller öppet som vanligt där du kan få hjälp med dina biblioteksärenden. Du kan också besöka bokbussen som utöver sina vanliga körturer kommer att stå placerad utanför biblioteket ett antal timmar varje måndag (10-12), onsdag (14-16) och fredag (10-14). Under perioden 18 oktober till 12 november kommer bokbussen att stå på Åsbogatan. Från 15 november till öppning kommer den att stå på Stortorget.

Under stängningstid svarar bibliotekspersonalen i telefon och på e-post måndag till fredag (10-16).

Ombyggnaden av Stadsbiblioteket Länk till annan webbplats.

Hantera lån och reservationer (Familjen Helsingborg) Länk till annan webbplats.

Stadsbiblioteket på Åsbogatan 22 sett utifrån