Välkommen på visning av ett unikt och färgglatt stadshus med högt i tak

Det är högt, det är färgglatt och det finns många tankar bakom byggnaden som växer sig allt högre. På fredag invigs barnens stadshus och på lördag hålls det öppet hus för alla som vill ta en närmre titt.

På den plats där barnens stadshus nu byggs kommer det nya stadshuset i Ängelholm senare att byggas. Med bygget som barnen redan gjort på platsen visar de hur de tänker kring ett stadshus och ämnen som demokrati, arkitektur, stad, design och lek.

Bygget pågår sedan en vecka tillbaka och avslutas med invigning fredagen den 24 september.

Allmänhet och media välkomnas till både invigning och visning.

Invigning

Fredag 24 september kl. 11 invigs bygget av Kommundirektör Kristina Magnusson.

Plats: Stationsområdet, vid grusparkeringen framför före detta Bahnhof.

Medverkar gör 120 femteklassare på Rebbelberga skola och Ängelholms Montessoriskola och representanter från projektet ”Lek för demokrati”.

Öppet hus

Lördag 25 september kl. 12-16. är det öppet hus av barnens stadshus.

Ansvariga finns på plats för att berätta om projektet lek för demokrati men även om planerna för det kommande stadshuset och för hela Stationsområdets planerade utveckling.

Kl. 12 -14 finns representanter från projektet ”Lek för demokrati” på plats och svarar på frågor. Medverkar gör Pernilla Theselius, stadsarkitekt i Ängelholms kommun, Per-Johan Dahl, arkitekt och forskare från Lunds universitet, Lena Jungmark, landskapsarkitekt från Tankesmedjan Movium vid SLU och Johanna Sjögren Duthy, utställningsansvarig Form/Design Center i Malmö.

Plats: Stationsområdet, vid grusparkeringen framför före detta Bahnhof.

Bygget av barnens stadshus är en del av projektet Lek för Demokrati. Projektgruppen bakom Lek för Demokrati består av: Form/Design Center, Lunds universitet, Konstfrämjandet Skåne, Tankesmedjan Movium vid SLU och Ängelholms Kommun

Ett färgglatt bygge där fasaden pryds av många skyltar i olika färger med budskap.

Fasaden på barnens stadshus