Bling-bling och trädkramare på Ängelholms nya vinterljuspromenad

Bling-bling for the People, Skyddsänglar, Trädkramare och Frozen Desert. Det är några namn på våra nya ljusinstallationer som ska pryda vår stadskärna i jul. Ängelholms nya vinterljuspromenad kommer vara klar att beskådas till julskyltningen på söndag.

Totalt ska sex nya tillfälliga ljusinstallationer pryda stadskärnan i jul och ingå i den nya vinterljuspromenaden i Ängelholms stadskärna. På söndag den 28 november, i samband med julskyltningen, ska den vara klar att beskådas.

– Jag hoppas att de nya ljusinstallationerna ska ge både glädje, kultur och tillfälle för fler att träffas och besöka vår fina stadskärna även efter att solen gått ner som den gör så tidigt nu, säger Kristina Magnusson, kommundirektör i Ängelholms kommun.

En av ljusinstallationerna är bokad på annat håll och beräknas komma till Ängelholm först den 13 december. Det är Trädkramaren som ska stå på Tullportsplatsen som kommer senare. De andra nya ljusinstallationerna som kommer kunna beskådas redan till helgens julskyltning är:

  • Frozen Desert, Stortorget på Rådhustäppan
  • Ljusgunga, Stortorget mellan Stadsbiblioteket och kyrkan
  • Skyddsänglar, Stadsparken
  • Ljusbollar i träd, Sockerbruksbron
  • Bling bling for the People, Järnvägsparken

Tryckta kartor som visar vinterljuspromenaden håller på att tas fram och kommer kunna hämtas på Ängelholms Turistcenter på söndagens julskyltning. Därefter ska kartor även kunna hämtas på biblioteken, Stadshuset och på Järnvägens museum.

Jul & vinter - detta händer på stan (Ängelholms Turistcenter) Länk till annan webbplats.

Karta som visar vinterljuspromenaden

Från och med 1 advent kan du se de nya tillfälliga ljusinstallationerna på Ängelholms vinterljuspromenad, med undantag för Trädkramaren som beräknas komma till Tullportsplatsen först den 13 december.