Nyårsfyrverkeri över Ängelholm

Välkomna det nya året tillsammans genom ett traditionsenligt nyårsfyrverkeri. Tanken med ett gemensamt fyrverkeri är att färre ska utsätta sig för de risker som är kopplade till att skjuta upp fyrverkerier på egen hand.

2020 ställdes firandet in på grund av pandemin, men 2021 kan Ängelholmarna se fram emot det traditionsenliga fyrverkeriet vid tolvslaget på nyårsafton.

Årets fyrverkerier är högtgående och syns på långt håll, men det är bäst sikt i de delar av centrala Ängelholm som inte skyms av höga hus. Att fyrverkerierna går högt innebär även att de låter mycket, så ta hand om era fyrbenta vänner vid tolvslaget.

Genom vårt fyrverkeri hoppas vi att färre personer ska avfyra egna fyrverkerier på nyårsafton. På så vis minskar risken för personskador och materiella skador. Ett minskat användande av fyrverkeri är även bra för djur och natur.

Regler för fyrverkerier

I Ängelholms kommuns lokala ordningsföreskrifter finns regler gällande fyrverkerier inom Ängelholms kommun. Där står att:

  • Den som skjuter av fyrverkerier eller andra pyrotekniska varor ska visa största möjliga hänsyn till omgivningen.
  • Tillstånd av polismyndigheten krävs under hela året med undantag för påskafton, valborgsmässoafton och nyårsafton från klockan 22:00 fram till följande dag till klockan 02:00. Undantaget gäller inte offentlig plats.
  • Det är alltid förbjudet att använda fyrverkerier och andra pyrotekniska varor närmare än 200 meter från Ängelholms lasarett (kvarteret Lasarettet) samt inom samma avstånd från andra inrättningar med vård eller omsorg.
  • Fyrverkeri och andra pyrotekniska varor får endast hanteras av den som fyllt arton år.
Fyrverkerier