Aktivitet Förebygger finalist i Årets Peppare av Generation Pep

Igår tillkännagavs de tre finalisterna till utmärkelsen Årets Peppare som Kronprinsessparets organisation Generation Pep årligen delar ut. Bland finalisterna finns Ängelholms kommuns verksamhet Aktivitet Förebygger som arbetar för barns hälsa genom fritidsinriktade föreningsaktiviteter. På måndag kväll den 17 januari avslöjas vinnaren på den direktsända idrottsgalan.

– Det är fantastiskt att vara uttagen som finalist och vilket kvitto på att våra aktiviteter gör stor skillnad för barnen! De senaste åren har jag märkt att frågan om barn och ungas hälsa hamnat i fokus, fler vill hjälpa till och fler blir medvetna. Det gör finalplatsen till extra rolig för oss, det känns som vi lyckats få till riktig förändring i samhället, säger Maja Arvidsson som är verksamhetsansvarig för Aktivitet Förebygger i Ängelholms kommun.

Årets Peppare delas ut till någon som tar ett aktivt ställningstagande för barns hälsa. Årets Peppare är ett pris som ska belöna en person, organisation, förening eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. Årets Peppare delas ut i samarbete med Riksidrottsförbundet i samband med Idrottsgalan. I juryn för i år har bland annat H.K.H Prins Daniel och Carolina Klüft medverkat.

– Vi känner oss oerhört stolta, glada och tacksamma för utmärkelsen som vi delar tillsammans med alla involverande medarbetare inom Ängelholms kommun och med våra samarbetspartners inom föreningsliv och näringsliv i Ängelholm, säger Lars-Ola Olsson, huvuduppdragschef för Lärande och familj i Ängelholms kommun.

Aktivitet förebygger (AF) i Ängelholm är ett samarbete mellan kommun, civilsamhälle och näringsliv där det förebyggande arbetet sätts i fokus. AF arbetar i alla kommunala skolor och 25 föreningar i kommunen, där elever i åk 4 och 6 har obligatorisk föreningsverksamhet på skoltid.

– De senaste åren har vi successivt utökat vår satsning på Aktivitet förebygger. Vi ser detta som ett bevis på att vårt prioriterade arbete ligger helt rätt i tiden utifrån de behov vi står inför framöver med barn och ungas hälsa. Jag hoppas att vi utifrån den uppmärksamhet denna nominering ger kan inspirera andra kommuner att visa mod och prioritera liknande initiativ säger Lars-Ola Olsson, huvuduppdragschef för Lärande och familj i Ängelholms kommun.

Mer information

Mer information om Aktivitet Förebygger:
https://www.engelholm.se/utbildning-och-barnomsorg/kunskapsstaden-angelholm/aktivitet-forebygger.html Länk till annan webbplats.

Mer information om Årets Peppare och Generation Pep!:
https://generationpep.se/sv/hur-vi-arbetar/egna-satsningar/arets-peppare/ Länk till annan webbplats.

Judoträning för skolungdomar med Aktivitet Förebygger

Judoträning för skolungdomar med Aktivitet Förebygger