Museipersonal och fritidsledare ställde om och ställer tillbaka

För två veckor sedan stängde MK-huset, Strövelstorps fritidsgård och Järnvägens Museum för att rycka in och stötta upp inom hemtjänsten på grund av ovanligt hög sjukfrånvaro. Även om det fortfarande är ansträngt inom hemtjänsten är det akuta läget över. Därför ställer fritidsledarna och museipersonalen nu om och återvänder till sina vanliga arbetsplatser.

Idag fredag den 4 februari gör fritidsledarna och museipersonalen sin sista arbetsdag inom hemtjänsten där de arbetat i cirka två veckor på grund av ovanligt hög sjukfrånvaro kopplat till pandemin. Det betyder att man nu planerar att öppna upp igen inom kort på Järnvägens Museum, MK-husets fritidsverksamhet och Strövelstorps fritidsgård. På måndag den 7 februari öppnar MK-huset. Järnvägens Museum hänvisar till sin webb och Facebooksida där man inom kort kommer att informera om öppningsdag. Även Strövelstorps fritidsgård hänvisar till sin Facebooksida.

MK-husets Facebooksida Länk till annan webbplats.
Järnvägens Museums webbplats Länk till annan webbplats.
Järnvägens Museums Facebooksida Länk till annan webbplats.
Strövelstorps fritidsgårds Facebooksida Länk till annan webbplats.

– Det akuta läget inom hemtjänsten är över och förhoppningsvis fortsätter utvecklingen att gå åt rätt håll. Jag vill rikta ett stort tack till fritidsledarna och museipersonalen som ryckte in när det behövdes. Men det är fortfarande ansträngt för vår personal som kämpat länge med pandemin, säger Helena Gottfriedsson, verksamhetschef inom huvuduppdrag Hälsa, Ängelholms kommun.

Fortfarande behov av personal inom hemtjänst och måltidsservice

Även om den akuta fasen är över för tillfället finns det fortfarande behov av personal till hemtjänsten. Erfarenhet är ett plus men är inte nödvändigt.

– Vi tar tacksamt emot intresseanmälningar om man vill hjälpa till och jobba med omsorg. Och i sommar finns ett stort behov av sommarvikarier så att personalen som har kämpat så länge under pandemin får en välbehövlig semester, fortsätter Helena Gottfriedsson.

Inom måltidsservice, där maten lagas till kommunens skolor, förskolor och boenden, har man blivit tvungen att fördela om resurserna dagligen för att få det att gå ihop på grund den ovanligt höga sjukfrånvaron.

– Inom måltidsservice är vi alltid i behov av kockar och måltidsbiträden som kan vikariera. Och nu just nu är behovet extra stort på grund av pandemin, säger Emely Lindholm, chef för måltidsservice i Ängelholms kommun.

Skicka intresseanmälan – jobba med omsorg Länk till annan webbplats.

Skicka intresseanmälan – arbete inom måltidservice Länk till annan webbplats.

Ängelholms kommuns information om pandemin

Hemtjänstpersonal öppnar dörr till lägenhet och möts av en äldre kvinna.