Brand på södra sjukhuset – evakuerade boenden och stängda förskolor

Uppdaterad 11.46:
Räddningsledaren meddelar att faran är över och att de restriktioner som funnits har hävts.

08.54:
Uppdatering - Räddningstjänsten meddelar att VMA-meddelandet fortfarande gäller.

07.54
Under tidiga onsdagsnatten utbröt en brand i flera byggnader på södra sjukhusområdet i Ängelholm. Flera vårdboenden har evakuerats på området. Alla boende och personal är ute och ingen är saknad. Två förskolor har stängts.

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten gick ut klockan 04:23 där alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Klockan 07:19 meddelade räddningstjänsten att branden minskar. VMA-meddelandet gäller fortfarande.

Det ena evakuerade boendet är Solängens äldreboende som drivs av Attendo. De boende, cirka 40 personer, med personal har evakuerats till Södra utmarkens idrottshall. Kommunen planerar nu för att hitta en hållbar lösning för de boende. Anhöriga kontaktas av Attendo.

Ett korttidsboende på sjukhusområdet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning har också evakuerats. De fem barnen som bodde på boendet hämtas av sina föräldrar. Boendets fritidsverksamhet har stängts.

Junibackens förskola och Lönndalens förskola som också ligger i området har stängts. Vårdnadshavare har informerats via Fronter där ytterligare information kommer att publiceras.

Vid frågor kontakta kundtjänst.