Tågstopp i april och så lyfts en bro på plats i Ängelholm

Det händer mycket på Ängelholms Station och det beror på trafikverkets stora arbete med att bygga ut dubbelspår längs hela sträckan mellan Ängelholm och Maria i Helsingborg. Om en vecka den 4 april är det dags för nästa tågstopp.

Den 4-24 april är det tågstopp mellan Ängelholm och Helsingborg

Inga tåg går mellan Ängelholm och Helsingborg den 4-24 april.

Öresundstågen till och från Göteborg/Halmstad kör på annan bana och stannar inte i Helsingborg och Landskrona. Öresundstågen som har start/slutstation Helsingborg kör som vanligt via Landskrona. Pågatågen på sträckan Helsingborg–Förslöv–Halmstad är inställda.

Resebolagen ansvarar

Resebolagen som tex Skånetrafiken, ansvarar för ersättningstrafiken. Tidtabeller och mer information om tåg- och busstrafiken hittar du inför din resa hos Skånetrafiken och SJ via deras webbsidor, mobilappar och försäljningsställen.

Gångbro lyfts på plats vid Ängelholms Station

I mitten av april, troligtvis 14-15 april, kommer en gångbro lyftas på plats vid Ängelholms Station. Det är den gångbron som ska gå över spåren som nu är redo att sättas på plats på de betongpelare som gjutits under tågstoppet 2021.

Stålkonstruktionen till den nya gångbron på Ängelholm station levererades på plats i februari och byggs på en markyta söder om stationsbyggnaden fram till tågstoppets start 4 april. Under spårstoppet 11-17 april ska brokonstruktionen

Trafiken i området nere vid stationen kommer att påverkas av arbetet. Se information hos Trafikverket.

På Trafikverkets webbplats finns utförlig information om hur Ängelholm påverkas av tågstoppet och hela utbyggnaden av dubbelspåren. Länk till annan webbplats.

Tåg i fint somarljus.