Äntligen är Ljusfesten tillbaka!

I över två har vi längtat efter att få vara tillsammans. Att se Ängelholm spira av känslor, människor och besökare och oförglömliga ögonblick. Nu kan vi äntligen se fram emot en sommar då vi möts igen! Den 5 augusti är Ljusfesten äntligen tillbaka!

I över två har vi längtat efter att få mötas i publikfesten. Att se Ängelholm bubbla av glädje, människor och besökare och fantastiska ögonblick. Nu kan vi äntligen blicka fram emot en sommar då vi träffas igen! Den första fredagen i augusti kommer åter musik och folkfest ljuda över vita räck och tullportsplatsen.

Det finns fortfarande mycket planering kvar att göra, men redan nu kan vi presentera årets två huvudakter; Lisa Miskovsky och Rockabilly Fabulous.

Det här är Lisa Miskovsky:

Platinasäljande Lisa Miskovsky är en av musiksveriges absolut mest etablerade artister och låtskrivare. Hon har sålt över 200 000 album, vunnit två Grammisar, erhållit fem Rockbjörnar och har, utöver sitt eget artisteri, haft stora framgångar som låtskrivare åt andra och varit en del av tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Till exempel har Lisa skrivit ledmotivet till tv-spelet ”Mirrors Edge”´s soundtrack och återfinns som låtskrivare på Backstreet Boys världshit ”Shape of My Heart”.

Folkkära Lisa är högaktuell efter sin medverkan Melodifestivalen 2022 med bidraget ”Best to Come”. Låten fick en flygande start: den placerade sig direkt efter släppet på Svensktoppen och passerade strax efter det 1 miljon streams på Spotify.

Det här är Rockabilly Fabulous:

Med en stor dos glädje, energi och musikalitet bjuder superproffsen i Rockabilly Fabulous på ett avväpnande framträdande i toppklass med massor av ös, glitter och kvinnlig power!

Lite som ett kvinnligt The Baseballs gör trion och deras band sina egna tolkningar av låtar som Elton Johns ”I’m Still Standing” och Roxette’s ”The Look”, varvat med egenskrivet material i modern rockabillytappning. De har roterat på radio och gästat TV. Julen 2021 gjorde de en 18 datum lång julturné landet runt med The Boppers och Brolle.

Modern Rockabilly – men allra mest Fabulous!

Läs mer om Ljusfesten

Ljusfestens evenemangssida Länk till annan webbplats.

En evenemangsbild för Ljusfesten, en stadsfest anordnad av Ängelholms kommun. En bild på Lisa Miskovskys ansikte och text som beskriver programpunkter. Foto.