Surf, grill och hundbad! Detta gäller på Ängelholms stränder

Ängelholms fina badstränder är populära utflyktsmål bland både kommuninvånare och besökare. Men från och med i år finns en handfull nya regler att förhålla sig till, bland annat för eldning och båtar på stranden. Har du koll på vad som gäller?

Lagom till midsommar kom äntligen värmen, och med den drog badsäsongen igång på allvar. På kommunens stränder är det badsäsong mellan 15 maj och 15 september.

Under perioden är stränderna huvudsakligen till för att badsugna kommuninvånare och besökare ska kunna umgås, bada och njuta av havet. Därför gäller också särskilda regler under just badsäsongen. Inför sommaren 2022 finns några nya regler att förhålla sig till, och därför har vi listat några punkter du behöver känna till.

3 viktiga regler för stränderna i Ängelholm i sommar

  1. Du som vill åka båt, köra vattenskoter, surfa eller vindsurfa måste hålla dig minst 300 meter ut i vattnet från stranden. Du får heller inte lägga upp din båt på stränderna under badsäsongen.

  2. Visst är det mysigt att grilla på stranden en ljum sommarkväll? Det finns eldstäder och grillplatser på flera ställen längs stränderna och annars går det bra att elda på strandplanet. Däremot får du aldrig elda bland klitterna, och inte heller på stranden mellan Råbocka och Sibirien eftersom det är naturreservat. Det gäller året runt.

  3. Hunden sägs ju vara människans bästa vän och är ett självklart sällskap för dig som är hundägare. Tänk på att du under badsäsongen håller dig till särskilda hundbadplatser och att du numera också ska ha hunden kopplad under promenader på stränderna övrig tid på året.

Skyltar på gång och lokala ordningsföreskrifter

För att det ska vara lätt för dig som strandbesökare att göra rätt, håller Ängelholms kommun just nu på att ta fram nya, tydligare skyltar som kommer att dyka upp från sommaren 2022 och framåt. Du kan också ta del av de lokala ordningsföreskrifterna här på vår webbplats:

Lokala ordningsregler

Här kan du bada i sommar, allt praktiskt du behöver veta om våra bad och stränder.

Kvällsljus och en kille hoppar från en brygg med armarna uppsträckta.