Skatepark och sköna bryggor, sommartips i Ängelholm

Oh boy! Vilket vackert väder! Varför inte utnyttja de soliga dagarna och besöka några av Ängelholms uteplatser? Tipsen är sammanställda av två av Ängelholms kommuns sommarjobbare.

Hembygdsparken

I Hembygdsparken hittar du restaurang, fik, lekplats, djur och ibland teater (håll utkik!). Intill hembygdsparken finns en skog för de mindre, Pytteskogen. Där finns olika varelser och verk skapade bland annat av barn i kommunen. Vill du ta med din egen mat finns det grillar runt om parken. Om du föredrar utsikt över Rönne å så kan du ta dig ned mot tullakrok.

Sven Jons udde och Klitterhus

Ibland kan värmen bli för mycket, då finns det platser i Ängelholm som du kan svalka dig på. Två exempel på sådana platser är Sven Jons udde och Klitterhus. Här kan du välja att både bada från brygga och från strandkanten. Du kan dessutom på många av dessa ställen hitta en glasskiosk nära. Något som går hand i hand med dessa varma dagar.

Bryggan i Rönne å nedanför Tåstrupsgatan

Känner du bara för att sitta och hänga någonstans är bryggan perfekt. Nära finns både lunchställen, fik och affär där du kan köpa med dig snacks. Från bryggan kan du titta på båtar som kör förbi och träffa änder.

Ängelholms många parker

En mer lugnare aktivitet är att avnjuta tystnaden i någon av Ängelholms parker. Här hör du fåglarna kvittra samtidigt som du exempelvis läser en bok eller tar en god fika.

Skateparken

Är du intresserad av något mer intensivt finns alltid skateparken! Här kan du slipa på dina kunskaper men också socialisera dig med andra människor med liknande intressen. Till skateparken är alla välkomna oavsett förmåga och ålder. På skateparken är du välkommen att köra rollerblades, cykel, sparkcykel och såklart skateboard. Här kommer en länk med bra saker att veta om skateparken.

Skateparken Länk till annan webbplats.

Lergöksrundan

Är du sugen på att vandra kan du gå olika rutter längs med lergöksrundan. Upplev Ängelholms skogar och massor med fågelkvitter. Nedan kommer en länk om du vill veta mer. Glöm inte myggspray!

Välkommen till Lergöksrundan Länk till annan webbplats.

Inomhusaktiviteter

Alla dagar kan inte vara 25 grader och sol, men även då finns aktiviteter att göra inom Ängelholm!

Mk-huset

För dig som går i årskurs 6 och upp till 17 år är Mk-huset öppet flera dagar i veckan. Där hittar du spel, datorspel, kök och annat kul. Det är också ett perfekt tillfälle att träffa nya kamrater.

Mötesplatser för ungdomar i Ängelholm

Stadsbiblioteket

På stadsbiblioteket kan du inte bara läsa och låna böcker, utan också studera, låna studierum samt sitta lugnt och hänga. På stadsbiblioteket finns mycket mysiga sittplatser. Utanför Ängelholms centrum finns fler bibliotek; Ausås, Hjärnarp, Munka Ljungby, Skälderviken, Strövelstorp, Södra Utmarken, Tåstarp och Vejbystrand.

Järnvägens museum

Lär dig något nytt på Järnvägens museum! Kolla på utställningar, modelltåg och till och med riktiga tåg. Upplev hur det var att åka äldre tåg i deras tågsimulator. Gå tipsrunda och testa dina nya kunskaper. För de små finns dessutom ett mini-tåg. Efter detta kan du dessutom avnjuta en fika från deras cafeteria.

Järnvägens museum Länk till annan webbplats.

Fik och restauranger

Vill du äta ute finns många restauranger och fik runt om staden. I Ängelholm kan du få mat av stor variation beroende på ens preferenser.

Biografen

På regniga dagar är det alltid mysigt att gå på bio. Det finns filmer för såsom stora som små. Det finns också många olika filmer beroende på just ditt intresse.

Tipsen är sammanställda av två av Ängelholms kommuns sommarjobbare.

Mycket hav och i horisonten ser man stranden och en gul stor byggnad som är Klitterhus

Klitterhus i Ängelholm