Nu får Ängelholm en fritidsbank! Passa vidare dina prylar den 3 sept

Lördagen den 3 september kan alla bidra till att fylla hyllorna i Ängelholms fritidsbank. Sen får vem som helst komma och låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, fotbollsskor, bollar, inlines, flytvästar och mycket mer.

Fritidsbanken är ett etablerat koncept som finns på flera orter i landet. I korthet är det som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar istället för böcker. Alla kan låna utrustning i 14 dagar helt gratis.

– Fritidsbanken är perfekt när man vill prova nya aktiviteter eller när man använder utrustning vid få tillfällen. Det är en verksamhet som ger utrustning nytt liv och som sätter fart på till rörelseglädje och en aktiv fritid, säger Elle Olsson, platsansvarig för fritidsbanken i Ängelholm.

Fritidsbanken kommer att finnas i en lokal på Industrigatan. Nu ska lokalen fyllas med prylar och målet är att minst 1000 artiklar ska finnas på plats före invigningen den 21 oktober.

Skänk sport- och friluftsutrustning till Fritidsbanken

Innan det är dags att öppna arrangeras en stor insamlingsdag den 3 september där du kan lämna in alla former av sport- eller friluftsutrustning som du inte längre använder.

– Du kan till exempel skänka skridskor, skidor, inlines, flytvästar, tält, bollar, klubbor, fotbollsskor, stormkök, sällskapsspel som står och samlar damm i ett förråd. Vi ser fram emot att fylla banken med allt som behövs för en aktiv fritid för alla, säger Elle Olsson.

Insamlingsdagen

Datum och tid: Lördagen den 3 september kl 10:00-14:00.

Plats: Industrigatan 6 E i Ängelholm, (ABF:s gamla lokaler vid Friskis och Svettis och Batterifabriken i Ängelholm).

Invigning av Fritidsbanken sker fredagen den 21 oktober. Mer information om det kommer.

Om Fritidsbanken

Den första fritidsbanken startades 2013 och sedan dess har det bildats fritidsbanker på en rad orter i Sverige. Syftet med fritidsbanken är att skapa förutsättningar för en aktiv och meningsfull fritid och bidra till ett mer hållbart samhälle genom att flera kan återanvända utrustning. Fritidsbankens tre grundregler; alla får låna, allt är gratis och fokus på miljö.

Nämnden för kultur, idrott och fritid fick uppdraget av kommunstyrelsen att starta en Fritidsbank i Ängelholms kommun under 2022. Driften av Fritidsbanken kommer att hanteras av Engelholms Volleybollsällskap med hjälp av kommunalt bidrag. Fritidsbanken blir ett offentligt idéburet partnerskap, IOP mellan Ängelholms kommun och EVS. Kommunens arbetsmarknadsenhet kommer att bli en viktig aktör som kommer att bidra med bland annat service av begagnad utrustning som i sin tur skapar förutsättningar för arbetsträning.

Fritidsbanken i Ängelholm Länk till annan webbplats.

Fritidsbankens webbsida för hela Sverige Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter

Elle Olsson
E-post: elle.fritidsbanken@gmail.com

en lokal med mycket hyllor fyllda av sportartiklar, skridskor med mera.

En bild från en av Sveriges fritidsbanker! Snart fylls även hyllorna i Ängelholms fritidsbank.