Ängelholmsåkare bjuds in till workshop för att utveckla skateparken med Rich Holland

Den 5 oktober kommer designern och skateboardåkaren Rich Holland till Ängelholms skatepark för att utveckla parken under en workshop tillsammans med ängelholms åkare. Alla som är intresserade av parken är välkomna att delta, gammal som ung.

Workshopen äger rum mellan klockan 16 och 18 då Rich tillsammans med åkarna ska ta fram ett förslag på en konstnärlig gestaltning till parken. Under tiden bjuder Ängelholms kommun på enklare grillat med dryck till alla som deltar och delar ut cykelhjälmar till de som behöver. Allt är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

– Jag vill inte föregå den konstnärliga processen, men det är inte omöjligt att det blir en gestaltning som kompletterar skateparken både visuellt och åkmässigt. Det ska bli jättespännande att se vad Rich och åkarna tar fram för förslag, säger Susann Toft, kulturstrategisk samordnare i Ängelholms kommun.

Rich Holland är en internationellt verksam arkitekt, konstnär och skateboardåkare från Nederländerna.

Den färdiga konstnärliga gestaltningen planeras vara på plats i skateparken innan årsskiftet 2023/2024.

Ängelholms kommun arbetar löpande med att konstnärligt gestalta områden som utvecklas och omvandlas.

– Vi är angelägna om att förstärka och utveckla miljön där unga befinner sig, därför valde vi att denna gång fokusera på skateparken. Och vi ska göra det tillsammans - kommunen, konstnären och ängelholmarna, i linje med vår vision, säger Charlotte Engblom-Carlsson (L), ordförande i nämnden för kultur, idrott och fritid.

Rich Holland @F31 på Instagram Länk till annan webbplats.

Ängelholms skateboardpark Länk till annan webbplats.

Evenemangskalendern Länk till annan webbplats.

Porträtt på Rich Holland, bild på skateboardåkare och ritning av Ängelholms skateboardpark.