Var med och planera amatörfototävling för Destination Rönne å och Ringsjön

Kommunerna Ängelholm, Klippan, Åstorp, Eslöv, Hörby och Höör satsar på ett gemensamt destinationsprojekt där Rönne å och Ringsjön ska bli en självklar plats för naturturism och upplevelser. Till våren ska en fototävling arrangeras där företag, föreningar, boende i alla kommuner nu bjuds in till att vara med och planera. Mötena är digitala och äger rum under vecka 46 och vecka 47. Välkommen!

Inom projekt Destination Rönne å och Ringsjön ska vi arrangera en naturfototävling för amatörfotografer. Tävlingen ska hållas under maj och juni år 2023 och nu håller vi på att planera för fullt.

Vi bjuder in till tre digitala möten med olika teman. Du som är intresserad av att vara med i planeringen av fototävlingen är välkommen att vara med på ett, två eller alla tre mötena.

Mötena är digitala och hålls via Teams. En länk till mötet skickas till den e-postadress du uppger i anmälan.

16/11 kl 12.30: Vilket tema ska vi ha på fototävlingen?

Var med och spåna idéer om vilket tema fototävlingen ska ha och vilka kriterier vi ska ha för vinnande bidrag.

18/11 kl 12.30: Vilka föreläsningar ska vi arrangera under fototävlingsperioden?

Kanske har du lust att lära dig något särskilt inom naturfoto? Lyssna på en specifik influencer? Vill lära dig fota med din mobil? Vill du kunna ta snygga bilder av din hund i naturen? Kom med dina förslag på föreläsningar, workshops mm.

21/11 kl 10: Hur fotograferar vi hållbart i naturen under tävlingen?

Vi vill att alla vackra platser och unika naturvärden fotas, men det ska göras med varsamhet och omtanke om naturen. Hur kan vi få tävlingsdeltagare att röra sig på ett hållbart sätt i naturen? Var med och utveckla tävlingens etiska riktlinjer.

Anmäl dig här till våra temamöten kring fototävlingen Länk till annan webbplats.

Läs mer om projekt Destination Rönne å och Ringsjön Länk till annan webbplats.

Ekonomiskt stöd till Destinationsprojektet

För att genomföra projektet har kommunerna fått stöd från Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling genom Leader Nordvästra Skåne med Öresund. Att projektet är ett Leaderprojekt betyder att vi använder oss av den så kallade leadermetoden där en viktig princip är att du som är boende och verksam i området ska vara med och påverka och driva utveckling. Metoden lägger stor vikt vid att skapa samsyn mellan människor och organisationer kring vad utvecklingen ska innebära. Projektet får även ekonomiskt stöd från Familjen Helsingborg.

Relaterade länkar

Jordbruksverkets sida om EU-fonder som finansierar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Jordbruksverket)

Om Europeiska fonden för landsbygdsutveckling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (EU-kommissionen)

Leaderprojekt Destination Rönne å och Ringsjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Leader Nordvästra Skåne med Öresund)

Flicka på huk med metspö vid å. Foto.