Röglespelare besöker förskolor för att läsa om kamratskap och hälsa för barnen

Nu tar samarbetet kring hållbar utveckling mellan Ängelholms förskolor och Rögle BK en ny inriktning där Röglespelare kommer att besöka förskolor och läsa för barnen om kamratskap och hälsa.

2019 startade ett samarbete mellan Ängelholms förskolor och Rögle BK på temat ekologisk hållbarhet. Genom projektet Miljöhjältarna jobbade förskolepedagoger och Röglespelare tillsammans för att lära barnen om källsortering och återvinning.

Nu tar samarbetet en ny inriktning från ekologisk hållbarhet till social hållbarhet med fokus på hälsa, rörelse, gemenskap och inkludering. Vardagliga samtal mellan förskolepedagoger och förskolebarn kommer nu att följas upp med besök från Röglespelare som ska besöka förskolor och bjuda på högläsning om kamratskap och hälsa.

– Det ska bli mycket spännande att se hur detta kommer att tas emot av barnen och vilka frågor och diskussioner som följer. Vi börjar med några förskolor nu för att testa det nya greppet, innan vi fortsätter att bjuda in fler förskolor att delta i projektet, säger Paulina Narkaj Adolfsson, förskoleutvecklare i Ängelholms kommun.

– Rögle BK är glada över samarbetet med Ängelholms kommun riktat till förskolorna. Tillsammans har vi utarbetat ett koncept där social hållbarhet är grunden och ett förhoppningsvis ökat intresse för läsning är resultatet. På ett lekfullt sätt ska inspiration om hälsa, kamratskap och rörelse förmedlas via hockeyspelande förebilder, säger Daniel Henrysson, koordinator hållbarhet och varumärke, Rögle BK.

Rögle BK Länk till annan webbplats.

Inplanerade besök

Torlarp förskola, Strövelstorp

Från Rögle BK: Calle Klang och Linus Sjödin
Datum: 30/1

Vantens förskola, Ängelholm

Från Rögle BK: Marco Kasper och Oliver Tärnström
Datum: 13/2

Qarusellens förskola, Ängelholm
Från Rögle BK: Oskar Pettersson och Adam Engström,
Datum: 15/2

Hållbar utveckling i Ängelholms kommun

Ängelholms kommun arbetar med hållbar utveckling utifrån Sveriges nationella miljömål, folkhälsopolitiska mål och de globala målen i Agenda 2030.

Läs mer Ängelholms kommuns hållbarhetsarbete Länk till annan webbplats.

Bldkollage. Målvakt från Rögle i målbur under mtach. Barn i förskoleålder som klappar händer.
Utdrag ur Röglebok som visar kille och tjej som konståkare och ishockeyspelare. Illustration.

Utdrag ur Röglebok om jämställdhet. Tinna design.

Utdrag ur Röglebok om kamratskap, gemenskap och inkludering. Flicka och pojke i supporterkläder, barn, vuxna och äldre tillsammans på läktaren.

Utdrag ur Röglebok om kamratskap, gemenskap och inkludering. Tinna design.

Utdrag ur Röglebok om hälsa. Barn som åker konståkning, spelar hockey, ä'ter, dricker och sover.

Utdrag ur Röglebok om hälsa och rörelse. Tinna design.