Vi vet att det finns många med talang för att jobba med människor!

Idag går startskottet för Ängelholms talangjakt på semestervikarier till vård- och omsorgsjobben. Allt börjar på årets jobbmässa där intresserade intervjuas direkt på plats.

Nu söker Ängelholms kommun semestervikarier till vård och omsorg i Ängelholm! Vi vet att det finns många som har talang för att jobba med människor!

Det finns en hel del jobb! Ängelholms kommun behöver 285 helt nya personer. Hemtjänsten har flest lediga semestervikarietjänster, tätt följda av funktionsstöd som bland annat innebär gruppboende eller personlig assistans.

– Att jobba med vård och omsorg innebär att göra skillnad för andra personer varje dag. Det är också ett spännande och varierat jobb med bra utvecklingsmöjligheter. Erfarenhet från vård och omsorg är såklart bra, men även erfarenhet från arbete med människor eller service som hotell, restaurang, handel eller liknande är också bra, säger Filippa Dahlgren, chef för huvuduppdrag Hälsa i Ängelholms kommun.

Ängelholms kommun gör flera större insatser för att nå rätt personer till sommarjobben. En pott på 100 000 kronor finns för anställda i Ängelholms kommun som kan värva någon som blir anställd som sommarvikarie. För varje värvning får den anställde som tipsat 1000 kronor. Över 30 sommarvikarier rekryterades på den vägen sommaren 2022.

Ida Lundblad är en av de som arbetar med rekryteringen av semestervikarier inom huvuduppdrag Hälsa.

– Inför kampanjen för att rekrytera sommarvikarier har vi tagit reda på vilka kunskaper och egenskaper som stärks när man arbetar med människor i omsorgen. Många anställda berättar att de känner att de gör nytta för de som behöver det allra mest. De beskriver att de vuxit som människor, och fått lära sig saker som de kan ta med sig både i framtida yrkes- samt privatliv. Det är erfarenheter som vi tror många sätter ett värde på att få med sig ut i livet.

Semestervikarierna får även friskvårdsbidrag till gymkort eller andra kostnader för friskvård.

80 % av de tillfrågade vikarierna från förra sommaren vill jobba hos Ängelholms kommun även i år. Men av praktiska skäl är det inte alla de som återvänder.

Har du talang för människor? Läs mer och ansök

Tjej tittar förbi kameran. FOTO