Första spadtaget till nytt LSS-boende i Hjärnarp

Torsdagen den 6 april togs det första spadtaget för ett nytt LSS-boende i Hjärnarp med plats för tolv lägenheter. Boendet planeras att stå klart för inflyttning sommaren 2024.

LSS-boendet kommer bestå av två huskroppar i två plan. Där kommer 12 personer med funktionsnedsättning få varsin lägenhet med tillgång till antingen balkong eller uteplats. Det nya boendet planeras vara färdigställt och klart för inflyttning under sommaren 2024.

Det nya boendet är en servicebostad, vilket innebär att det är en mellanform mellan ett helt självständigt boende och en gruppbostad. I insatsen ingår personalstöd utifrån var och ens individuella behov.

Det första spadtaget genomfördes i strålande solsken av Ängelholmslokalers vd Pernilla Nevsten och Agneta Eklund, 2:e vice ordförande, Robin Holmberg, kommunstyrelsens ordförande, Ingela Sylwander, ordförande i nämnden för omsorg och stöd samt Peter Johansson, projektchef.

— Det känns skönt att vi nu är igång och att vi så småningom kan erbjuda nya moderna lägenheter i Hjärnarp, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ängelholmslokaler kommer ta hand om byggnationen.

Spadtag i Hjärnarp.

Spadtagare från vänster i bild: Peter Johansson, projektchef Byggmästar´n i Skåne, Robin Holmberg (M) kommunstyrelsens ordförande, Ingela Sylwander (M), ordförande i nämnden för omsorg och stöd, Pernilla Nevsten, VD Ängelholmslokaler, Agneta Eklund, 2:a vice ordförande Ängelholmslokaler.