Sitter du med på en spännande idé om hur vår kommun kan utvecklas?
Ansök om medel från Visionsfonden

Magnus Ivarsson från Hjärnarp med sin idé om ett holonomiskt telerobotikspel, är en av fyra som nyligen beviljats medel från Ängelholms kommuns visionsfond med 20 000 kr. Har du en idé som du tror kan bidra till visionen "Ängelholm gör det omöjliga möjligt"? Då kan du skicka in din ansökan redan idag.

Tre gånger om året går vi igenom ansökningar till Ängelholms kommuns visionsfond. Har du en idé som du tror kan bidra till utveckling och förändring i linje med kommunens vision om att göra det omöjliga möjligt kan du ansöka om upp till 20 000 kronor. Nästa gång vi går igenom ansökningar är den 7 maj. Beslut om vilka idéer som beviljas medel fattas av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Läs mer och ansök om medel från Visionsfonden Länk till annan webbplats.

Robotspel kan visa Ängelholm för världen

Magnus Ivarsson från Hjärnarp är civilingenjör i teknisk fysik och är en av fyra som nyligen beviljats medel från visionsfonden. Med sitt holonomiska telerobotikspel ska spelare oberoende var de befinner sig i världen, kunna styra robotar utrustade med kameror genom hinderbanor i Ängelholm eller lösa uppgifter tillsammans. Robotarna styrs av spelarna med hjälp av en mobiltelefon eller dator via Wifi eller 4G/5G (mobilnätet)

– Med bidraget från kommunens visionsfond hoppas jag att spelet blir verklighet och kan bidra till att skapa ett intresse för fysik, matematik och robotteknik hos våra ungdomar, säger Magnus Ivarsson.

Video där Magnus visar hur robotarna styrs med en telefon (Youtube) Länk till annan webbplats.

Här är de andra projektidéerna som senast beviljades medel från visionsfonden

Sommarglitter i Hembygdsparken

En glittrande kväll i Hembygdsparken där lokala artister, amatörer och sångsugna i alla åldrar tillsammans sjunger allsång, och bjuder publiken på en energigivande upplevelse. Allsång blandas med show, kör, dans, solister, musiker och skoj.

Mitt Ängelholm i Lego

På en plats i Ängelholm ska barn och vuxna kunna mötas och bygga Lego tillsammans med Ängelholm som tema. Var och en får bygga sin del av Ängelholm som kan vara något befintligt som byggnader, natur eller infrastruktur, något historiskt eller visionärt.

Ängelholm är vatten värd

Barn och ungdomar får lära sig vad man kan göra med vatten som är det viktigaste vi har. Ett slabblabb ska sättas upp i en lokal i Hembygdsparken där alla som vill får komma och bygga vattenbanor eller andra modeller för att lära sig om vatten, leka och labba.

Se tidigare projektidéer som har beviljats medel från visionsfonden Länk till annan webbplats.

Montage med fyra bilder. Bild 1, silhuett av lockig kvinna utomhus som sjunger i mikrofon. Bild 2, närbild på vattenkaskad mot svart bakgrund. Bild 3, närbild på kvinna som håler i mobiltelefon. BIld 4, legobitar i olika färger. Foton.