Sång, beachvolleyboll, familjedagar och festligheter! Detta kan du se och göra i maj!

Sköna maj välkommen, till vår bygd igen! På söndag firar vi att våren är här! I maj kan du fylla månaden med trevliga författarbesök, vårkonserter och folkfest på Stortorget med Mångfaldskarneval. Och på Järnvägens museum anordnas en stor jubileumsfest med invigning av en ny lekplats.

Vad vill du göra i maj?

Valborgsfirande i Ängelholm

Valborg firas på flera olika platser runt om i Ängelholms kommun. Kommunen arrangerar inget firande men på vår webbplats finns information om var du kan fira.

Hitta ditt valborgsevenemang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ med tillbaka i tiden när Gustav Vasa blev kung

Han var adelsmannen som blev kung, katoliken som blev protestant och regenten som lade grunden till det moderna Sverige. Gustav Vasas liv var fyllt av dramatik. 2023 är jubileumsåret som markerar att det var 500 år sedan som han valdes till Sveriges konung. Olle Larsson är fil doktor i historia och författare som skrivit många populära böcker, inklusive en om Gustav Vasa som heter "Gustav Vasa: en furste bland furstar". Med högt tempo tar han oss med på en spännande resa genom tid och rum!

Tisdag 2 maj, kl. 19 på Stadsbiblioteket.

Läs mer om författarbesöket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gustav Vasa och författaren Olle.

Malin Haawind berättar om skärgårdstrilogin och sina bästa skrivtips

Missa inte chansen att möta författaren och skrivkursledaren Malin Haawind när hon besöker Ängelholm! Hon debuterade med boken ”De kom från öar” som är den första delen i triologin om Dagmar och Holger. Det är berättelsen om en familj men även om det svenska folkhemmet och resan från det lilla kustsamhället till den stora industristaden. Förutom att Malin berättar om arbetet med triologin delar hon med sig av tips och inspiration till den som själv skriver eller funderar på att börja.

Tisdag 9 maj, kl. 18 på Stadsbiblioteket.

Gå på vernissage med temat självporträtt

Deltagare från daglig verksamhet Återbruket arrangerar en vernissage på Stadsbiblioteket som visar olika alster av självporträtt. Dessutom finnas försäljning av olika produkter som de skapat som du kan köpa direkt på plats med kontanter.

Tisdag 16 maj, kl. 10:00-14:00 på Stadsbiblioteket.

Hur ska vi hantera den stigande hettan? Izabella Rosengren kommer till Ängelholm!

Izabella Rosengren är vetenskapsjournalist med klimat och hållbar utveckling som främsta fokusområden. I sin bok ”Hetta” skriver hon om hur det förändrade klimatet och den allt mer extrema värmen påverkar oss på det fysiska och mentala planet. Vad kan vi som individer göra för att hantera den stigande hettan?

Tisdag 16 maj kl. 18.00 på Stadsbiblioteket

Minisoaré med Kulturskolans minsta stjärnor

Den 22 maj kan ni lyssna på Kulturskolans Minisoaré i Hembygdsparken. Det är Kulturskolans yngre elever som uppträder och det blir både sång från barngrupper och körer samt härlig musik från stråk-och blåsorkestrar. Några av eleverna har stått på scen förut, men för en del av dem blir detta allra första gången. Varmt välkomna att lyssna på Kulturskolans småstjärnor!

Tisdag 23 maj kl. 18:30 i Hembygdsparken

Spela beachvolleyboll på Klitterhus

Vid Klitterhus finns tre stycken beachvolleyboll-planer som är öppna för alla! Det kostar inget att spela och de är inte bokningsbara. Näten kommer sitta uppe hela sommaren.

Folkfest på Stortorget! Parasportfestival + mångfaldskarneval

Folkfest med parasportfestival och mångfaldskarneval är tillbaka med ett spännande program fyllt med aktiviteter och underhållning för både stora och små. För alla barn bjuds det på allt från Pettson och Findus-show, hoppborg, ansiktsmålning och mycket mer!

Fredag 26 maj kl. 10:00 - 27 maj kl. 23:30 på Stortorget.

Evenemanget hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta med familjen på jubileumsfest på Järnvägens museum

Järnvägens museum firar 25-årsjubileum i år och ställer till med en stor jubileumsfest! Det blir bland annat invigning av en ny lekplats med tågtema, minitågsturer, dressincykling, ånglok och allsång för barn och vuxna.

Lördag 27 maj, kl. 10:00-17:00, fri entré.

Jubileum - 25 år på spår Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ny lekplats redo för avgång!

Ett grönt lok står redan på plats, räls slipers och perrong lika så. Älskar du tåg? Eller vill du bara härja och leka av dig innan eller efter du varit på Järnvägens museum? Då är detta en perfekt plats för dig! En mindre men ack så fin och lekfull plats finns snart klar utanför Järnvägens museum.

Lördag den 27 maj kl. 10.30. I samband med Järnvägens museums jubileumsfest.