Nu är badsäsongen här!

Äntligen är värmen här efter en kall vår och kanske är du en av dem som redan hunnit ta sommarens första dopp. I Ängelholm startar badsäsongen den 15 maj oavsett väder. Här är allt du behöver veta inför sommarens många bad!

Badsäsongen börjar den 15 maj och håller på till den 15 september varje år. Eftersom det är fler besökare på våra stränder och badplatser så ser vi också till att...

  • ...alla toaletter är öppna
  • ...det finns fler papperskorgar i anslutning till badplatserna - och vi tömmer dem varje dag!
  • ...rengöra badstegar och lägga ut badbryggor

Inom kort rullar vi ut strandmattorna som ökar tillgängligheten och i juni sätter vi upp solsegel på några av badplatserna. Vid Klitterhus har vi satt upp nät på volleybollplanerna, så det är fritt fram att spela för den som vill röra på sig mellan doppen.

Havslivräddarna är på plats på stränderna måndag till fredag, 26 juni till 13 augusti. Redan nu finns första hjälpen-kit på stränderna.

Här hittar du mer detaljer om kommunens badplatser, uppdaterade uppgifter om vattentemperatur och badvattenkvalitet:

Här kan du bada i sommar Länk till annan webbplats.

Sommarsimskola på vejbybadet

Kommunen erbjuder sommarsimskola på Vejbybadet under vecka 26, 27 och 28 och det finns fortfarande några platser kvar! Läs mer om sommarsimskolan och hur du anmäler dig på den här sidan:

Inomhus- och utomhusbad, stränder och Rönne å Länk till annan webbplats.

Sen är det ett par saker du som besökare behöver känna till:

Under badsäsongen är badplatserna huvudsakligen till för människor, därför finns särskilda hundbadplatser för dig som vill ta med hunden till stranden. Här hittar du mer info om hundar och hundbadplatser:

Utomhus med hund Länk till annan webbplats.

Ha en riktigt skön badsommar!

Badstrand med ikoner för rullstol, temperatur, parasol, badstege och soptunna.