Fototävlingen "Med kärlek till vatten" är i mål, vinnare har utsetts!

Mer än 150 fantastiska fotografier skickades in till Fototävlingen "Med kärlek till vatten".

Deltagarna hade möjligheten att utforska sitt kreativa uttryck inom temat "Med kärlek till vatten" och visa sin kärlek till vattnet i naturen. Bilderna som skickats in har spänt över olika motiv och platser i de sex kommuner som finns längs Rönne å och vid Ringsjön, Eslöv, Hörby, Höör, Klippan, Åstorp och Ängelholm. Samtliga kommuner ingår i projektet Destination Rönne å och Ringsjön.

Se de sex vinnande bidragen längst ned på sidan.

En erfaren jury bestående av naturfotograf Stina Deurell, Curt Leidig och Dorte Bech Pedersen från naturfotoföreningen BioFoto Sverige, samt Gert Hellström och Annie Carlsson från Eslövs Fotoklubb, har noggrant granskat bidragen och valt ut de 20 mest imponerande bilderna. Dessa bilder kommer att visas på utställningar som äger rum samtidigt i alla medverkande kommuner under hösten 2023.

– Det är alltid en utmaning att bedöma bilderna i en fototävling. Bilderna ska naturligtvis följa temat, men motivet behöver ju också väcka ett intresse hos betraktaren, och kanske ge denne något att fundera på, eller förmedla en speciell känsla som fotografen hade när bilden togs. Sedan är ju även bildens tekniska kvalitet en parameter i bedömningen, säger Curt Leidig, en av jurymedlemmarna.

De 20 bästa bilderna ställs ut i höst

Utställningarna "Med kärlek till vatten" kommer att öppna på fredagen den 15 september och pågå i 6-8 veckor. De kommer att vara tillgängliga för allmänheten på följande platser:

Ängelholm – Ählm Market
Klippan – Biblioteket Atrium
Åstorp – Åstorp Arena
Höör – Medborgarkontoret foajé
Eslöv – Biblioteket
Hörby – Biblioteket

I samband med utställningarna kommer varje kommun att erbjuda vernissage-evenemang med spännande aktiviteter samt föreläsningar och workshops om natur, foto, allemansrätt och hållbarhet.

Tävlingen är finansierad av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Familjen Helsingborg och de medverkande kommunerna Eslöv, Hörby, Höör, Klippan, Åstorp och Ängelholm.

Tack alla deltagare och jurymedlemmar för deras engagemang och bidrag till denna fantastiska fototävling.

För mer information och för att se ett urval av tävlingsbidragen, besök galleriet: https://medkarlektillvatten.myportfolio.com/ Länk till annan webbplats.

För mer information, kontakta:
Malin Tan, projektledare Destination Rönne å och Ringsjön.
malin.tan@engelholm.se

De sex vinnande bidragen

Utan inbördes ordning.

Sommardag vid Rönneås utlopp mot Ringsjön.

Fotograf: Annelie Wremby. Plats: Eslöv. "Sommardag vid Rönneås utlopp mot Ringsjön." (Bild 115)

Vattendrag över mossbevuxna stenar.

Fotograf: Jenny Hansson Plats: Eslöv. "Fotograferat i Stockamöllan vid Rönneå. Trolskt med vattendrag." (Bild 67)

Stammar och mycket grönska men i ett suddigt skimmer.

Fotograf Lena Björklund. Plats: Eslöv. "Stockamöllan i maj". (Bild 83)

En bild med motljus och solnedgång. En pojkes siluett fångad när han klättrar i ett träd ovanför vattnet.

Fotograf: Niklas Ramberg. Plats: Hörby. "Kvällsdopp vid Fulltofta strand en riktigt varm och härlig sommarkväll." (Bild 115)

Grönt skimrande vatten i närbild.

Fotograf: Peter Posselwhite. Plats: Ängelholm. (Bild 121)

Mycket grönska och stammar som hänger över ett lugnt vattendrag.

Fotograf: Petra Borgcrantz. Plats: Klippan. "En av mina hemliga platser ligger på promenadavstånd hemifrån, här lyssnar jag på kungsfiskaren och ser uttern fånga sin middag, och på vintern kan jag nästan helt torrskodd smyga på samma stigar som andra djur har gjort sedan tusentals år." (Bild 123)