Ängelholm är årets skånska UF-kommun!

UF- företagandet i kommunen blomstrar! Detta enligt UF Skåne, organisationen Ung Företagsamhet i Skåne som utsett Ängelholms kommun till den bästa av Skånes 33 kommuner på just Ung företagsamhet!

Motiveringen lyder:

”Årets UF-kommun 2022/2023 har utvecklat sitt arbete med entreprenörskap och företagsamhet på alla fronter. Andelen grundskolelärare som arbetar med Ung Företagsamhet har ökat kraftigt, samtidigt som UF-företagandet i kommunen blomstrar.

Genom gedigen samverkan med näringslivet och ett stort engagemang för att unga i alla åldrar ska få utveckla sin företagsamhet, så har kommunen utmärkt sig framför alla andra i Skåne. Engagemang leder till framgångar och under det gångna året prisades UF-företag från kommunen för sina insatser”.

På Ängelholms gymnasieskola är lärare och elever givetvis stolta och glada över utmärkelsen. UF-arbetet har växlats upp och kopplats ännu närmre det riktiga näringslivet, föreningen Företagarna och Ängelholms Näringslivsbolag. Dessutom anordnas skolans egna UF-kickoff varje år, tävlingen Gökboet och sopplunchen är andra exempel som görs för att inspirera och höja ambitionerna för de unga företagarna.

– Vi är glada och stolta för utmärkelsen, det är ett bevis på att satsningar vi gör är i rätt riktning. Vi har en lång tradition bakom oss med bra satsningar. Förra året var vi nominerade i inte mindre än tre kategorier på SM i UF i Stockholm; Årets vara, årets tjänst och årets UF-företag, berättar Jonas Karlsson, lärare i ekonomi och juridik på Ängelholms gymnasieskola.