Ängelholms senaste konstverk "Samtidsportalen" står på plats!

Ett helt nytt och sex meter högt konstverk med namnet Samtidsportalen har fått sin plats i Järnvägsparken. Konstnären Oskar Koliander, bördig från Ängelholm, beskriver konstverket som en skulptur som representerar att Ängelholm är i mitten av historia och framtid.

Bakom detta konstverk finner vi konstnären Oskar Koliander, en 37-årig individ född och uppvuxen i Ängelholm, Sverige, och för närvarande bosatt i Köpenhamn, Danmark. Konstverket har skapats med inspiration från en så kallad Möbiusband.

– Jag är från Skälderviken, har gått på Errarps skola, tog studenten på Rönne. Jag har fått kultursipendier från Ängelholms kommun och mycket annan support. Detta är mitt sätt att ge tilbaka till min hemstad, och jag är så glad över att kunna göra det med Samtidsportalen, berättar Oskar Koliander som numera bor i Köpenhamn.

Samtidsportalen förändras beroende på varifrån du ser den. Du kan närma dig den från staden, beskåda den från ån eller till och med få en glimt av den från tåget.

– Det är en fantastisk syn när solen skiner på den, och på kvällen lyser den upp i färger som speglar ån, himlen och det gröna omkring. Portalens design syftar till att återspegla den industriella eran som en gång dominerade Stationsområdet, berättar konstnären.

Senare ska man kunna gå och cykla genom portalen. Men det dröjer ett slag innan den är klar för det.

Invigning sker fredagen den 27 oktober, kl. 18:45, i samband med kulturveckans start.

Kulturveckan i Ängelholms kommun Länk till annan webbplats.

Oskar Koliander, konstnär bördig från Ängelholm.

Nu är den på plats men Samtidsportalen invigs fredagen den 27 oktober.