Hösten är här – nu börjar kommunen sopa gatorna

I dagarna har löven börjat falla från träden. Då är det också dags att dra igång höstsopningen på gator, torg och parkeringar.

Färgsprakande höstlöv är vackra, men det finns också baksidor nu när defaller av träden. Vid regn blir löven hala, och när det blåser samlas löven längs trottoarkanter. De riskerar att täppa till brunnar och hindra regnvatten från att rinna undan.

Håll koll på när det är dags att sopa på din parkering

Ängelholms kommun ansvarar för att sopa undan löven och nu är höstsopningen igång. Vi försöker att sköta arbetet med så få störningar i gatumiljön som möjligt. Vi vill också be dig som använder någon av kommunens parkeringar att hålla ett öga på när vi sopar i just dina kvarter.

Kommunen sätter upp skyltar vid parkeringarna i god tid inför sopningen, och för att vi ska komma åt med maskinerna på hela ytan är det allra bästa om parkeringen är helt tömd just den dagen.

Hjälp oss genom att klippa häcken

Du som äger en fastighet eller en villa och har en behöver hjälpa till genom att hålla efter din häck eller annan växtlighet som gränsar mot gång- och cykelbanor. Klipp bort grenar och lövverk som hänger ut på vägbanan, det är viktigt för att vi ska komma åt och sopa ordentligt. Det underlättar både nu och den dag det eventuellt blir aktuellt att snöröja och halkbekämpa.

Läs mer om hur du tar hand om växtlighet så att den inte skymmer för trafikanter

Tack för att du ser över din tomt eller fastighet nu när vi höstsopar i kommunen!

Vi ser gatstenari markhöjd, som om vi skulle ligga på marken med hakan mot gatan och blicken framåt. Vackra, gula höstlöv ligger glest strödda över marken, längre borta anar man en grön höck och ännu längre bort en ljusgrå hösthimmel. Foto.

Höstlöv är vackra, men behöver sopas undan för att skapa en säker utomhusmiljö.