Volontärverksamhet
Gör skillnad för en annan människa, har du tid och lust att göra en insats för en medmänniska. Som volontär bestämmer du själv hur mycket tid du vill avsätta och vilka tider som passar just dig. Varje insats, hur liten den än är, är viktig.
Vad innebär det att vara volontär?
En volontär är en person som delar med sig av sin lediga tid för att hjälpa och glädja andra. Som volontär kan du göra en insats för en enskild person eller för flera i grupp. Du kan göra hembesök och vara en social kontakt vid vardagsaktiviteter. Exempel på vardagsaktiviteter kan vara promenader eller besök på biblioteket, apoteket eller hos frisören. Du kan också hjälpa till vid våra mötesplatser eller vid olika arrangemang.
Vill du göra en insats för en annan människa?
Som volontär kan du göra skillnad. Vi vänder oss till alla oavsett ålder och erfarenhet som vill engagera sig ideellt för våra äldre i Ängelholms kommun.
Vill du bli volontär inom äldreomsorgen så kontaktar du Kundtjänst som förmedlar kontakt med volontärsamordnare.
Vad är besöksvän?
Besöksvän är ett samarbete mellan huvuduppdrag Hälsa, Ängelholms kommun, och Hälsostaden. En besöksvän är en volontär från kommunen som besöker dig. Målet med besöksvän är att ge fler äldre möjlighet att sätta guldkant på tillvaron och att få ökad stimulans i vardagen.
Vem kan få en besöksvän?
Är du 65 år eller äldre, vistas på sjukhus eller har insatser från mobila teamet i ditt hem kan du få en besöksvän.
Vad gör en besöksvän?
En besöksvän kan besöka dig i ditt hem efter sjukhusvistelse, vara en social kontakt och stödja dig vid vardagsaktiviteter som vid promenader, apoteksbesök, biblioteksbesök, tandläkarebesök eller frisörbesök.
Vart vänder jag mig för att få en besöksvän?
Du kan prata med personalen på sjukhuset. Du kan även kontakta Kundtjänst som förmedlar kontakt med volontärsamordnare.
Vill du bli besöksvän?
Vill du bli besöksvän kontaktar du Kundtjänst som förmedlar kontakt med volontärsamordnare.
Vad är måltidsvän?
Som måltidsvän äter du en gemensam måltid med en äldre person en gång i veckan. Måltidsvännens matportion betalas av kommunen. Måltiden intas antingen hemma hos den äldre eller på någon av äldreomsorgens restauranger.
Vem kan få en måltidsvän?
Behov av sällskap vid måltiden, maten smakar inte när du äter ensam. Är du 65 år eller äldre och har matdistrubition kan du erbjudas måltidsvän.
Vart vänder jag mig för att få en måltidsvän?
Vill du ha en måltidsvän kontaktar du Kundtjänst som förmedlar kontakt med volontärsamordnaren.
Vill du bli måltidsvän?
Vill du bli måltidsvän kontaktar du Kundtjänst som förmedlar kontakt med volontärsamordnaren.
Vad innebär det att vara sällskapsvän?
En sällskapsvän kan besöka dig i ditt hem, vara en social kontakt t.e.x. en fikastund. Stödja dig vid vardagsaktiviteter som vid promenader, apoteks-, biblioteks-, tandläkare-, eller frisörbesök m.m.
Vem kan få en sällskapsvän?
Är du 65 år eller äldre.
Vad gör en sällskapsvän?
Besöker dig i ditt hem eller där ni har bestämt. Kan vara en social kontakt och stödja dig vid vardagsaktiviteter som vid promenader, apoteksbesök, biblioteksbesök, tandläkarebesök eller frisörbesök.
Vart vänder jag mig för att få en sällskapsvän?
Du kan prata med personalen om du bor på ett vårdboende eller om du har hemtjänst. Du kan även kontakta Kundtjänst som förmedlar kontakt med volontärsamordnare.
Vill du bli sällskapsvän?
Kontaktar du Kundtjänst som förmedlar kontakt med volontärsamordnare.