Borgerlig vigsel

Digitala tjänster för denna sida

Borgerlig vigsel kan väljas av alla i Sverige och vigseln förrättas då av särskilda borgerliga vigselförrättare. När ni bestämt tid och plats för er vigsel kontaktar ni någon av våra vigselförrättare för att boka tid.

Så här gör du för att gifta dig borgerligt i Ängelholms kommun

Kontakta vigselförrättare

När ni bestämt tid och plats för er vigsel kontaktar ni någon av våra vigselförrättare för att boka tid. En presentation av alla våra vigselförrättare hittar du längre ner på sidan.

Vad ska man tänka på innan?

Ansök om "Intyg hindersprövning" och "Intyg vigsel" hos Skatteverket i god tid innan vigseln.

Anmälan om borgerlig vigsel görs via en e-tjänst på kommunens hemsida - "Anmäl till borgerlig vigsel" senast två veckor innan vigseln ska äga rum. "Intyg hindersprövning" och "Intyg vigsel" bifogas i e-tjänsten eller skickas till Kundtjänst, Ängelholms kommun, 262 80 Ängelholm.

Två vittnen måste närvara vid vigseln och de måste ha fyllt 15 år.

Kostar det något?

Från och med den 1 januari 2017 tar kommunen ut en avgift om 1 000 kronor (i de fall att ingen i paret är folkbokförd i Ängelholms kommun). Avgiften ska betalas till kommunen i god tid innan vigseln äger rum. Betalning görs direkt via e-tjänsten när ni anmäler er vigsel. Avgift tas ut för kommunens omkostnader oavsett om vigseln sker inom eller utom Ängelholms kommun.

Finns det lokal att låna?

Om man önskar låna lokal så finns det i Gamla Rådhuset på Stortorget ett litet vigselrum som man kan använda. Denna lokal kan man låna utan kostnad.

Checklista - innan du gifter dig

  • Begär hindersprövning
  • Begär vigselintyg
  • "Anmäl här till borgerlig vigsel" - digitalt formulär, se färgade rutan ovan
  • Anmäl efternamn
  • Utse vittnen
  • Betala eventuellt in avgift till kommunen

Borgerliga vigselförrättare

Länsstyrelsen i Skåne län har för perioden 2019-2024 utsett borgerliga vigselförrättare som verkar i första hand i Ängelholms kommun. Våra vigselförrättare presenteras sig själva här nedan och där hittar du också alla kontaktuppgifter.

Porträttbild av Kerstin Lingebrant. Foto.

Kerstin Lingebrant

Vigselförrättare

Hej! Jag heter Kerstin Lingebrant och är 59 år och bor i Skepparkroken. Jag har varit vigselförrättare i många år. Först i Täby kommun och sedan fyra år i Ängelholms kommun. Jag är utbildad lärare och arbetar som utbildningschef i en kommun i Skåne.

Porträttbild av Jan Mårtensson. Foto.

Jan Mårtensson

Vigselförrättare

Hej! Jan Mårtensson är namnet, men jag är alltså inte den kände deckarförfattaren. Till vardags arbetar jag som IT-pedagog på Strövelstorps RO här i kommunen. När jag inte spelar musik med gruppen Söderbotten är en stor del av min fritid familjen, vänner och folkmusiken.

I september 2019 blev jag så vigselförrättare. En kul och hedersam uppgift som jag ser fram emot att få arbeta med. Jag är högst flexibel när det gäller önskemål om innehåll och utförande av er vigsel.

Poträttbild på Eva Pennegård, vigselförrättare.

Eva Pennegård

Vigselförrättare

Hej! Jag heter Eva Pennegård och arbetar som lektor inom Lärande och Familj i Ängelholms kommun. Sen juli 2022 är jag vigselförrättare och det är ett både roligt och stimulerande uppdrag. Det är fint att få vara en del av ett så viktigt ögonblick i två människors liv som en vigsel är.

Kontakta mig om ni önskar att jag ska vara er vigselförrättare så undersöker vi om det är möjligt och planerar i så fall vidare tillsammans.

Poträttbild på Magnus Wargenklinth, vigselförrättare.

Magnus Wargenklinth

Vigselförrättare

Hej! Jag heter Magnus Wargenklinth, är född i Ystad 1974 och uppvuxen med närheten till naturen i Örkelljunga. Flyttade till Ängelholm sommaren 2000 och därmed blev det närhet till både underbar natur, människor, djur och hav.

För närvarande är mitt arbete vaktmästare, 75%, på ett äldreboende strax utanför Ängelholms centrum. Har även en egenanställning som säkerhetskonsult, massör och enklare hypnos. Fritiden spenderar jag gärna i naturen, vid havet - och då ofta med systemkameran som en ständig följeslagare. Det kan även vara att du möter mig ute, som en av Polisens volontärer, eller engagerad som säkerhetsansvarig vid diverse festivaler.

Har tidigare varit såväl varit säkerhetsansvarig för Ängelholms FF, både aktiv och utbildare för Nattvandring Ängelholm, inom Nattvandring.nu samt suttit i styrelsen vid LundaPride.

Jag brinner för varje människas rätt till okränkbar kärlek. Äran att då få dela på minnet av denna underbara och varma stund i livet, tillsammans med det par som valt att dela sin kommande framtid ihop, fick mig att vilja bli Borgerlig vigselförrättare.

Jag utför vigslar, efter era önskemål och behov, på svenska och engelska.

Mer information om hur du omvandlar ett registrerat partnerskap till ett äktenskap hittar du på Skatteverkets webbplats.

Sidinformation

Publicerad:
2024-04-25