Sms-utskick från kommunen vid större driftstörningar

Vid till exempel en större vattenläcka eller andra större driftstörningar kan du få sms från kommunen.

Så här fungerar kommunens sms-tjänst

Har du en mobiltelefon som är registrerad på en adress som är berörd av störningen kommer du automatiskt att få våra sms-utskick. Ditt mobilnummer hämtas från din teleoperatörs databas.

Vem måste registrera sig för att få sms?

Du måste själv registrera ditt nummer om:

  • du har skyddat nummer
  • du har oregistrerat kontantkort
  • du äger ett hus på en adress som du inte är skriven på
  • du har ett företagsabonnemang
  • du exempelvis vill få sms om störningar som kan beröra en äldre anhörig som bor i Ängelholms kommun

Du registrerar ditt nummer via länken nedan.

Här kan du registrera eller avregistrera dig för sms-utskick

När du registrerar dig kan du välja om du vill ha meddelanden via sms, e-post eller både och. Om du bara vill ha information via sms behöver du inte fylla i din e-postadress.

*Sms-tjänsten som Ängelholms kommun använder heter Blue Idea. När du klickar på länken skickas du vidare till webbplatsen https://se.sms-service.dk/.

Frågor och svar om sms-tjänsten

Om du vill avregistrera en eller flera av dina eller familjens mobilabonnemang från sms-tjänsten, till exempel ett nummer ett barn använder, så gör du det via registreringslänken på denna sida. Då kommer du inte att få utskick från vår sms-tjänst.

  • Sms som skickas genom denna sms-tjänst har avsändaren Angelholm.
  • Informationen i våra sms avslutas alltid med Mvh Ängelholms kommun. Ett meddelande kan vara uppdelat i flera sms beroende på hur långt innehållet är (då ser du det senaste sms:et).
  • Länkar i våra sms går till engelholm.se.
  • Kom ihåg att aldrig klicka på något du är osäker på. Vi ber aldrig om Bank-ID eller betalning i samband med utskicken.
  • Är du osäker på om innehållet i sms:et verkligen stämmer kan du alltid bekräfta innehållet genom att gå in på engelholm.se och söka informationen där. Du kan också kontakta kundtjänst.

Det kan uppstå en situation där ett sms-utskick inte når fram, till exempel vid tekniska problem. Då söker du informationen på engelholm.se som är kommunens huvudkanal.

Ibland genomförs planerade driftstörningar i samband med till exempel underhållsarbete. Då publicerar vi driftinformation om den planerade händelsen tre dagar innan på engelholm.se. Vi informerar även genom att lägga lappar i brevlådor eller så sätter vi upp dem i trappuppgångar i området.

Givetvis kommer inte ditt telefonnummer att användas i några andra sammanhang och dina personuppgifter hanteras i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

För att kontakta dig krävs registrering och lagring av dina uppgifter i vårt dataregister. Uppgifterna du lämnar används för att kontakta dig genom sms vid större akuta störningar i kommunala tjänster och service. Ängelholms kommun är personuppgiftsansvarig och behandlar dina personuppgifter enligt gällande dataskyddslagstiftning. Du har rätt att ta del av de uppgifter som berör dig och även begära rättelse och i vissa fall radering av dessa.

OBS! Information om mycket stora samhällsstörningar kommer istället via VMA

Stora samhällsstörningar som hotar liv, hälsa, egendom eller miljö kommuniceras genom Viktigt Meddelande till Allmänheten (VMA) och inte genom kommunens sms-tjänst. 

Sidinformation

Publicerad:
2024-05-13