Translate

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Evenemang i Ängelholm

På den här sidan ser du evenemang som äger rum i Ängelholm den närmsta tiden.

Visar evenemang från: Ängelholm

Boksamtal på Ängelholms bibliotek

När: 2019-12-11 14:00

Var: STORTORGET 2, 262 32 Ängelholm, Sweden

Visst är det härligt att höra någon tala om en riktigt bra bok? Detta vill Ängelholms bibliotek ta tillvara på och bjuder vid fyra onsdagar i höst in till boksamtal inom ett givet tema. Lyssna på andras boktips och berätta några minuter om en bok som du tycker om. Höstens teman är: 18/9 Sommarens bästa läsning 16/10 Ryssland och forna Sovjetunionen 13/11 Kina, Indien och bortre Asien 11/12 Mellanöstern Vi ses i Nya sammanträdesrummet (plan 2) på Stadsbiblioteket med start kl. 14.00. Välkomna!

Musikhjälpen i Ängelholm

När: 2019-12-11 18:30

Var: Skolgatan 8, 262 31, Ängelholm, Sweden

Samhällsprogrammet på Ängelholms gymnasieskola anordnar för tredje året i följd en välgörenhetsgala inom ramen för ”Musikhjälpens” verksamhet inför julen. Musikhjälpen är ett intressant och lärorikt projekt där eleverna tillsammans arbetar med insamlingens tema, planering, manus och marknadsföring för att galna ska bli så bra som möjligt. I år riktas strålkastarljuset mot arbetet med att motverka användandet av sexuellt våld i konflikter. Till Rönnegymnasiets aula på anrika Jarl Kulle scenen, onsdagen den 11:e december klockan 18:30-19.30, välkomnas alla som vill se en spännande show med sång och dans, samtal och tankar kring årets tema, tävlingar och auktioner. Entré vuxna 50 kr, barn gratis. Ta chansen att delta i detta inspirerande initiativ, era bidrag kan göra stor skillnad för de som behöver det mest

Konsert: Scania Consort

När: 2019-12-11 19:00

Var: STORTORGET 2, 262 32 Ängelholm, Sweden

Scania Consort bildad 2014, är Skånes egen ensemble för tidig musik och utgörs av några av våra främsta barockmusiker – lika hemma på ett stort internationellt konsert- eller operahus som på en liten intim kammarmusikscen. Med makalöst samspel och exceptionell scennärvaro ges alltid publiken oförglömliga musikupplevelser! I kvällens program kommer violinisterna Fredrik From och Hanna Tibell, cellisten Judith-Maria Blomsterberg och Fredrik Bock på barockgitarr att bjuda på 1700-tals musik av bland andra vår svenske Johan Helmich Roman samt tyskengelske Georg Friedrich Händel.   Foto: Pixabay

Oratoriekörens traditionella julkonsert

När: 2019-12-14 17:00

Var: Järnvägsgatan, 262 32 Ängelholm, Sweden

Kom i julstämning med en traditionell julkonsert! Ängelholms Oratoriekör Dirigent: Ingrid Larsson Hultkvist Fri entré.

Det är en ros utsprungen

När: 2019-12-15 15:00

Var: Ängelholmsvägen 208, 266 93 Munka-ljungby, Sweden

Stämningsfull julmusik från förr i tiden med Mamsellerna Christina Anebring sång,Gertrud Petersson sång och nyckelharpa och Signe Andersson blockflöjter och viola da gamba. Bengt Åke Bengtsson berättar om jultraditioner och leder julallsången. Heagårdens festsal (i gillesstugan om vi blir för många) söndag 15 december kl 15. Inträde 100 kr inkl kaffe med julkaka.

I Vintertid

När: 2019-12-15 18:00

Var: Skolgatan 4, 262 31 Ängelholm, Sweden

I Vintertid – en stämningsfull julkonsert I Vintertid-konserten lanserar vi som ”Årets julhändelse i Ängelholm”. Dels för att den är så bra – publiken stod upp och skrek i bänkarna när samma artister gjorde en försmaks-konsert i Kvidinge kyrka nu i september – och dels för att medverkande sångerskan Emmi Christensson i allra högsta grad har Ängelholms-anknytning! Emmi Christensson har med sin röst förtrollat publiken i musikaler såsom Sound of Music, West Side story, Les Miserables och framför allt som Christine i Fantomen på Operan. En roll hon gjorde två år på West End i London och ett år på Cirkus i Stockholm. Och så är hon dotterdotter till legendariske bagare Sjöstrand från Ängelholm! Christian Svarfvar är en av Sveriges och kanske Europas främsta violinister. Med examen från Kungl. Musikhögskolan och Juilliard School of Music i New York skördar han framgångar var han än kommer. Nu senast i en inspelning med London Philharmonic Orchestra. Anders Berglund är en av Sveriges ledande musikprofiler sedan närmare 50 år. Han har dirigerat så gott som alla svenska symfoniorkestrar och var även dirigent för Melodifestvalen under många år, samt medverkade i ”Så ska det låta” i över hundra program. – Vi kommer att bjuda på julens allra vackraste musik, försäkrar Anders Berglund, blandat med hits från musikalvärlden, musik av Benny Andersson, filmmusik, med mera. Tillval: Innan I Vintertid-konserten kan man äta en jultallrik på Nilssons Festvåning i Ordenshuset på Rönnegatan 2A och/eller Pausfika som serveras i foajén till Jarl Kulle-scenen i pausen. Jultallrik 195 kr Pauspaket 75 kr Kontakta Johnny Hagman för beställning info@nilssons-skafferi.se eller tfn 070-324 88 30 Biljetter finns på Julius Bilettservice och på Ängelholms Turistcenter.

Rögle – Växjö

När: 2019-12-19 19:00

Var: Ishallsvägen, 262 54, Ängelholm, Sweden

Välkommen till Catena Arena och se Rögle spela live i SHL. Fotograf: Lasse Mauritzson

Julkonserten Änglaljus 2019

När: 2019-12-19 19:00

Var: Skolgatan 4, 262 31 Ängelholm, Sweden

Julkonserten Änglaljus. En julotta på vaken tid, en upplevelse. Det är en riktig julstämning. I år firar Änglaljus 25 år! Du går mot kyrkan/konserthuset och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret. Du möts sedan i entrén av barn som bjuder på pepparkakor. Kyrkan har nu blivit en vacker, julutsmyckad konsertsal. Det har kommit imma på fönsterrutorna. En känsla av andrum infinner sig. Ljuset går ner och tonerna sätts vid pianot. Kör och solist gör entré med levande ljus. Du är nu i Änglaljus! John Kluge – ”The Artistic Tenor”är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro. Kluge har turnerat flitigt i Sverige och USA. På senare tid har John börjat måla abstrakt konst i akvarell och fått ett stort internationellt genombrott – allt i kombination med sin musik. Han finner sin inspirationen genom sina globala resor, möten och känslor. 1993 startade Kluge konceptet ”Julkonserten Änglaljus” och har nu blivit en svensk folkkär konserttradition från Malmö i syd till Piteå i norr. Den 26 juni 2019 gör Kluge sin debut i New York i anrika Weill Recital Hall i Carnegie Hall med eget konsertprogram – My Romance. John Kluge ”The Artistic Tenor” är idag en internationell artist men glömmer aldrig sitt ursprung – smålänning! Läs mer via:www.kluge.se Py Bäckman Sångerska kompositör textförfattare som har gjort ett 15-tal album som artist med egen text och musik samt ett stort antal album där hon skrivit texterna till andra artister så som t.ex. Nordman som sålde över en miljon album på 90-talet. Py har bl.a. skrivit text och musik till Melodifestivalvinnaren ”Stad i ljus” som numera finns med i psalmboken.”Koppången” m.m. läs mer www.pybackman.se Linda Lampenius: Klassisk violinist. Lampenius föddes i en finlandssvensk teater- och musikfamilj med båda föräldrarna verksamma som skådespelare och sångare. Linda är idag en internationell artist med fiolen som verktyg. Läs merwww.lindalampenius.com Carina E Nilsson – pianist Carina E Nilsson har lång och unik erfarenhet av att arbeta både på och bakom scen. Med över 6.000 spelningar i bagaget är Carina en av Sveriges mest anlitade och uppskattade etablerade pianistI egenskapen som kapellmästare har Carina samarbetat med de flesta av Sveriges etablerade artister. www.carinaenilsson.com Den lokala kören är Gymnasiekören, Bella Nova och Tarantella under ledning av Charlotte Gustafsson.

Jullov på Järnvägens Museum

När: 2019-12-21 10:00

Var: Banskolevägen 11, 262 52, Ängelholm, Sverige

Välkommen till museet under jullovet! Var med i våra juliga tomtetävlingar och vinn fina priser. Eller koppla av i lekrummet med jättelego, mys- och läshörna och annat kul. Passa även på att se utställningen SKÅNSKT SOCKER som har förlängts och visas under hela jullovet. Vi har öppet till kl.17!