Lotstjänst för nyinflyttade

På den här sidan har vi samlat information till dig som funderar på att flytta till Ängelholm. Du hittar information om att starta företag, hitta boende, jobb och studier.

Varför Ängelholm?

En kuststad, vackert belägen i nordvästra Skåne, med det mesta och bästa runt hörnet. Ängelholm har över 41 000 invånare och vår nyligen 500 år gamla stad erbjuder vacker natur, kultur, rekreation, puls och nöje. I den händelserika Öresundsregionen, har staden det bästa läget med goda kommunikationer - Två tågstationer, två europavägar, en flygplats samt närheten till Danmark och kontinenten via Helsingborg.

Etablera företag

Ängelholm har de senaste åren legat i sverigetoppen i Svenskt Näringslivs årliga mätning av kommunernas företagsklimat. Särskilt utmärkande är våra ytterst goda kommunikationsmöjligheter med europavägarna E6, E4 och E20, Västkustbanan, godsstråken genom Skåne och Ängelholm Helsingborg Airport. Här finner du livskvalitet som är svårslagen både när gäller arbete och fritid. Vi ser faktiskt läget som en naturtillgång. Välkommen till Ängelholm du också!

Företagslots

I Ängelholms kommun tycker vi det är viktigt att göra det enkelt för företagare. Av den anledningen finns en tjänst som hjälper företagare i sina kommunkontakter. Vi kallar tjänsten företags- och evenemangslotsen. Kontakta Kundtjänst 0431-870 00 eller info@engelholm.se för vidare information. Läs också mer om all hjälp du kan få att starta, driva och etablera ditt företag hos vårt näringslivsbolag.

Bostad

Hitta bostad

Att hitta en bostad är något av det första att tänka på. Köpa, hyra eller bygga nytt? I Ängelholm finns alla möjligheter.

Utanför tätorten Ängelholm finns de mindre byarna Hjärnarp, Magnarp, Vejbystrand, Munka Ljungby och Strövelstorp – alla unika på sitt sätt. Kanske är det här du vill bo?

Hjälp för dig som precis flyttat hit

Familj

När man väljer att flytta påverkas hela familjen. En partner kanske behöver ett jobb, barn och ungdomar behöver en plats i barnomsorg och i skola. Här hittar du information som gör flytten smidig.

Jobb

Barnomsorg

Vuxenutbildning

Fritid

I Ängelholm med omnejd finns ett stort utbud av olika aktiviteter för alla åldrar och intressen. Vi har ett brett urval av olika föreningsaktiviteter, kultur, nöjen och sportevenemang. Runt hörnet finns både hav och skog för härliga naturupplevelser.

Att se och göra i Ängelholm

Sidinformation

Publicerad:
2024-06-26