Så blir livet i Stationsområdet

Stationsområdet byggs med människan i centrum. Det ska bli en grön stadsdel och ett ideal för fortsatt hållbar utveckling i Ängelholms kommun.

Livskvalitet och kreativitet

I Stationsområdet sätts både människan och livet i fokus. Gröna oaser, trygga gator och spontana mötesplatser med utrymme för lek, kultur, aktivitet och kreativitet. En plats för lokala företag, som lockas av och bjuder in till ett innovationsklimat, smarta lösningar och god entreprenörsanda. Här skapas livskvalitet – för alla.

Hållbarhet och omtanke

Bo med gott samvete på en plats där hållbarheten genomsyrar allt. Här finns utrymme för varm gemenskap mellan de som bor, verkar och besöker området, och smart byggnation med omtanke om både det som varit och det som ska bli. Det ska vara enkelt att göra kloka miljöval, ta cykeln i stället för bilen och leva energieffektivt – nära stad, hav och skog.

Historia och innovation

Från ånglok och industri till uteliv och modernt boende. Stations­områdets historia är en del av platsens identitet och ska åter­speglas i den moderna arkitekturen genom tegel och trä. Med ny kunskap, innovation och återbrukat material utvecklas stadsdelen – och hela staden – till en plats för framtida generationer.

En kvinna och ett barn tittar in genom fönstret på ett växthus. Foto.

Vid ett växthus på en av innergårdarna.

Sidinformation

Publicerad:
2024-05-24