Tyck till om hur trafiken i Ängelholm kan bli i framtiden

Gator, trottoarer, parkeringsplatser, rödljus, fotgängare, bilister, rollatorer och hållplatser. Trafik är så mycket, och berör alla som rör sig utomhus. Nu är det dags för en ny trafikplan - och du kan bidra med din åsikt!

En gång och cykelbro sträcker sig bortåt horisonten. Den har halvmåne-formade, välvda stålfästen. En bit ut på bron syns en cyklist bakifrån, en ljusrosa byggnad och några kala träd skymtar på andra sidan bron. Bilden är tagen snett nerifrån och de bågformade stålbalkarna sträcker sig uppåt mot en klarblå himmel. Foto.

Dags att ta fram en ny trafikplan

Under 2025 ska Ängelholms kommun ta fram en ny trafikplan. Planen samlar kommunens mål kring utvecklingen av trafiken och ger förslag på övergripande åtgärder för att uppnå målen.

Ängelholms kommun skall vara tillgänglig för alla. Därför önskar kommunen att få veta vad du som bor eller verkar i kommunen tycker och tänker om trafiken. Vad funkar bra och vad kan bli bättre?

Bidra med dina tankar och åsikter!

Alla förslag tas emot och ska läsas, de blir en del av underlaget i den nya trafikplanen. Förslagen ska utvärderas och användas för att identifiera brister och utvecklingsmöjligheter i syfte att göra trafiken i Ängelholm ännu bättre.

Mellan den 3 och 23 mars 2025 kan du skicka in dina tankar via länken nedan!

Exempel på förslag till trafikplanen:

  • Det behövs en ny gång-och cykelbana mellan vägen X och vägen Y.
  • Här behövs det fler/färre parkeringsplatser.
  • Här önskas gång- och cykelbanan breddas.
  • Denna gata borde enkelriktas.

En trafikplan är ett strategiskt dokument som beskriver hur beslutsfattare vill utveckla trafiken i en kommun. Planen omfattar alla trafikslag, fotgängare, cyklar, bilar och kollektivtrafik.

En gemensam vision är grundläggande för att möjliggöra en långsiktig och hållbar utveckling av trafiken. Planen ska användas som stöd och vägledning för stadsutvecklingsprojekt och vara ett stöd vid olika åtgärder i trafiken.

Om det rör sig om något som till exempel är trasigt och behöver åtgärdas i närtid ska du istället göra en felanmälan. Det gör du i kommunens e-tjänst för felanmälan.

Exempel på felanmälan:

  • Det är hål/skador i vägen.
  • Något är skräpigt/trasigt.
  • Buskar behöver klippas.
  • Vägmärken är sneda/smutsiga.

Sidinformation

Publicerad:
2025-02-28