Fritidsbanken

Är du sugen på att åka skridskor, spela pingis eller snorkla men saknar utrustning? Kanske har du sport- och fritidsprylar som du inte använder längre? Då är Fritidsbanken något för dig och från och med hösten 2022 finns den också i Ängelholm.

Vad är Fritidsbanken?

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek men med sport- och fritidsprylar istället för böcker. Vi samlar in saker som inte längre används och lånar ut dem gratis i upp till 14 dagar.

Fritidsbanken vänder sig till privatpersoner, organisationer, föreningar och företag och det finns utrustning för både barn och vuxna. Tanken är att du lätt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att behöva köpa utrustning, samtidigt som gamla prylar får nytt liv.

Montage av bland annat cyklop, flytväst, simfötter, boxhandskar och pingisracketar som ska visa en bredd av olika sport- och fritidsprylar som du kan låna hos Fritidsbanken. Foto.

Bild: Fritidsbanken

Vad kan jag skänka och låna?

Alla typer av idrotts- och fritidsprylar i gott skick, förutom kläder. Det kan exempelvis vara bollar, skridskor, inlines, flytvästar, innebandyklubbor, skateboards, skridskohjälmar, racketar, sovsäckar, skor med mera.

Var kan jag lämna prylarna?

Du kan lämna saker direkt till Fritidsbanken på Industrigatan 6E i Ängelholm under ordinarie öppettider. Fritidsbanken håller öppet:

  • Måndagar klockan 14:00 - 16:00
  • Onsdagar klockan 14:00 - 18:00
  • Fredagar klockan 13:00 - 15:00

Mer information och kontaktuppgifter hittar du på Fritidsbankens webbplats.

Fritidsbanken har också en särskild avsedd plats för insamling på NSR:s återvinningscentral, Nordalagatan 1 i Ängelholm.

Varför finns Fritidsbanken?

För att fler ska få tillgång till idrottsutrustning och kunna vara aktiva på sin fritid. Kanske prova nya sporter eller vara med på friluftsdagar och gruppaktiviteter. Vägen in i föreningslivet blir enklare och vi skonar miljön genom att återanvända material i stället för att alla köper nytt.

Mer om Fritidsbanken

Fritidsbanken är ett ideellt initiativ som drivs utan kommersiella intressen på ett flertal orter runt om i landet. Mer information hittar du på

Fritidsbanken Ängelholm är ett samarbete mellan Ängelholms kommun och Engelholms Volleysällskap, EVS.

Sidinformation

Publicerad:
2024-04-04