Digitala tjänster för denna sida
Ansökan busskort för grundskola, grundsärskola samt gymnasieskola om särskilda skäl föreligger
Ansökan resekort och resetillägg för gymnasie- och vuxenskola
Ansökan inackorderingsbidrag för gymnasie- och vuxenskola
Anmälan förlorat eller skadat resekort för gymnasie- och vuxenskola
Skolskjuts, resekort och inackordering
I skollagen står det att hemkommunen ska ordna kostnadsfri skolskjuts för dem som behöver det. Vi har tagit fram regler för vad som gäller för skolskjuts i Ängelholms kommun. På den här sidan kan du läsa om vad som gäller för grundskolan och gymnasieskolan. Har du några övriga frågor kan du kontakta kundtjänst.
Innehåll på sidan
Skolskjuts för elever inom grundskola och särskola
Elever som uppfyller kriterier för skolskjuts ska inte ansöka om skolskjuts via e-tjänst utan kontaktar sin skola och meddelar att de vill ha ett busskort. Kriterier för rätt till skolskjuts avgörs av var eleven bor, avståndet mellan bostaden och skolan och om eleven har något funktionshinder. Mer om kriterierna för skolskjuts kan du läsa om i regler för skolskjuts längre ner på sidan.
Ansök via e-tjänst om särskilda skäl föreligger
Ansökan ska göras för elev som utifrån kriterierna inte är berättigad till skolskjuts, men där man vill åberopa att särskilda skäl föreligger. Särskilt skäl kan vara växelvis boende hos vårdnadshavarna om de bor på olika adresser i Ängelholms kommun. Särskilt skäl kan också vara färdvägens längd, trafikförhållanden eller annan omständighet. Ansökan görs via e-tjänst som finns på denna sidan. Bedömning i det enskilda fallet görs av skolskjutsamordnare.
För frågor kring rätten till skolskjuts kontaktar du ansvarig rektor eller kommunens skolskjutssamordnare.
Resekort, resetillägg och inackorderingsbidrag för elever inom gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning
Vi har regler för reseersättning för elever inom gymnasieskolan, gymnasiesärskolan och vuxenutbildningen. Reseersättningen regleras utifrån en lag om kommunernas skyldighet att svara för vissa elevresor. Vi skiljer på resekort, reseersättning och inackorderingsbidrag. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller.
Ansökan om resekort, resetillägg och inackorderingsbidrag ska du lämna in varje läsår. Ansökan gör du digitalt via länken längst upp på denna sidan.