Fältgruppen

Fältgruppen i Ängelholm är en uppsökande verksamhet som möter ungdomar i skolor och fritidsgårdar och främjar en trygg uppväxtmiljö. Vi vänder oss till dig som är 12–19 år.

Om fältgruppen

Här finns vi

Vi arbetar uppsökande vilket innebär att vi finns i de miljöer där ungdomarna är, som skolor, fritidsgårdar och andra allmänna platser i kommunen. Vi finns också på nätet på Instagram och Facebook. För att möta ungdomarna i deras egna miljöer arbetar vi dagtid, eftermiddagar, kvällar och vissa helger. Vi tar kontakt med ungdomar och skapar relationer som bygger på frivillighet, tillit och respekt för ungdomarnas integritet.

Gruppverksamhet

Vi arbetar för att du ska må bra och kunna känna dig trygg. Du träffar oss på gator och torg, på skolan, fritidsgården, ute på stan/byn, sociala medier eller andra ställen där ni ungdomar ses. Vi arbetar de flesta dagar men även kvällar och helger.

Du kan vända dig till oss om du vill prata om något. Det kan till exempel vara om relationer, mobbing, bråk i skolan eller hemma, oro för kompisar, om roliga saker som hänt eller något du drömmer om. Inget är för stort eller smått. Vi finns för dig och vi lyssnar gärna. Ser du oss, kom gärna fram och prata!

Vad kan Fältgruppen erbjuda dig som förälder?

Vi ger råd och stöd till dig som är tonårsförälder.

Du kan vända dig till oss om du vill diskutera aktuella frågor som rör kommunens ungdomar. Du kan också prata med oss om ungdomars alkohol-, narkotika-, doping- och tobaksanvändning. Du kan ta kontakt med oss via telefon, via mail eller via vår chatt.

Samverkan

Samverkan för en trygg uppväxtmiljö

Vi försöker att skapa goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen. Det gör vi i samverkan med föräldrar, fritidsgårdar, polis, ungdomsmottagning, trossamfund och ideella föreningar. Genom att arbeta uppsökande ser vi också vilka allmänna behov som finns, och med den informationen försöker vi påverka för att förbättra ungdomarnas situation i kommunen.

Vi har tystnadsplikt

Vi som arbetar inom fältgruppen har tystnadsplikt. Det finns dock situationer där vi måste bryta tystnadsplikten eftersom vi har en anmälningsskyldighet till socialtjänsten. Det innebär att om vi fått berättat något för oss som gör oss oroliga för någon under 18 år, så kommer vi att göra allt vi kan för att den personen ska få hjälp och stöd.

Kontakta Fältgruppen

Skicka e-post

Hitta oss i sociala medier

Besöksadress

Storgatan 22 i Ängelholm, våning 2.

Sidinformation

Publicerad:
2024-04-26