Organisationsnummer, e-faktura och autogiro

E-faktura innebär att vi skickar ut fakturan elektroniskt till din internetbank i stället för att skicka en fysisk pappersfaktura. Autogiro innebär att beloppet automatiskt dras från ditt konto på förfallodagen.

Kommunens organisationsnummer

Vårt organisationsnummer är: 212000-0977.

Enkelt och bekvämt med e-faktura

Du kan få dina fakturor från Ängelholms kommun elektroniskt, som e-faktura till din internetbank. Uppgifterna på e-fakturan registreras automatiskt i internetbanken så det enda du behöver göra för att betala är att kontrollera och godkänna e-fakturan.

Du kan välja att få e-faktura på all fakturering från Ängelholms kommun oavsett om det gäller omsorgstjänster eller Vatten- och avloppstjänster. Det finns även möjlighet att betala räkningar åt någon annan än dig själv genom att registrera det i anmälningsformuläret i din internetbank.

Anmälan

Du fyller i anmälningsformuläret i din internetbank. I din internetbank finns en lista över vilka företag och kommuner som kan erbjuda e-faktura. Välj Ängelholms kommun eller Ängelholms kommun VA beroende på ärende. Om det gäller Vatten- och avloppsfakturor hittar du ditt kundnummer på fakturan. För andra ärenden är ditt kundnummer samma som ditt personnummer med 10 siffror enligt ÅÅMMDDXXXX.

När du bekräftat din anmälan, skickas formuläret direkt till kommunen.

Kontrollera fakturan digitalt

När din anmälan är registrerad hos oss skickar vi fakturor från Ängelholms kommun som e-faktura till din internetbank. Där har du möjlighet att se fakturan direkt på skärmen. Fakturabilden ser ut och innehåller precis samma uppgifter som en pappersfaktura.

När du kontrollerat e-fakturan i internetbanken behöver du bara godkänna den. Alla uppgifter, såsom OCR-nummer, belopp och förfallodag finns redan registrerade i internetbanken.

Skulle du av någon anledning missa att betala en e-faktura kommer en påminnelse i pappersform hem i brevlådan.

E-faktura i kombination med autogiro

Det går bra att kombinera autogiro med e-faktura. Autogiroanmälan sker i så fall separat på blankett till Ängelholms kommun. Fakturabeloppet dras då med automatik från ditt bankkonto på fakturans förfallodag och e-fakturan skickas som specifikation, för kännedom, till din internetbank.

Kan jag betala någon annans elektroniska faktura via min Internetbank (t.ex. make/makas faktura)?

Ja, du fyller i både dina och din make/makas uppgifter på anmälningsformuläret.

Hur avanmäler jag mig från elektronisk faktura?

I din internetbank letar du upp avanmälan för elektronisk faktura. Där följer du instruktionerna för avanmälan.

Hur vet jag att jag fått en elektronisk faktura till min Internetbank?

Du måste regelbundet kontrollera din Internetbank, där du ser om du har några elektroniska fakturor som ska betalas.

Får jag pappersfaktura?

Nej, när du anmält dig för elektronisk faktura får du inte längre någon pappersfaktura från Ängelholms kommun.

Vilken information får jag på den elektroniska fakturan?

Den elektroniska fakturan innehåller samma uppgifter som en pappersfaktura.

När betalas en elektronisk faktura?

När du har godkänt din elektroniska faktura i internetbanken ser banken till att den betalas på förfallodagen.

Kan jag kombinera elektronisk faktura med autogiro?

Ja, du kan ansöka om att dina elektroniska fakturor skall betalas med autogiro. Det innebär att du får en elektronisk faktura, men du behöver inte godkänna den. Den kommer automatiskt att betalas på förfallodagen. Har du redan autogiro och vill kombinera det med elektronisk faktura behöver du bara anmäla dig för elektroniska faktura i internetbanken.

När får jag den elektroniska fakturan?

Den elektroniska fakturan får du vid samma tidpunkt som du skulle ha fått pappersfakturan.

Vad händer om jag missar att betala?

Om du missar att betala din elektroniska faktura, skickar Ängelholms kommun en betalningspåminnelse. Betalningspåminnelsen skickas i pappersform med vanlig post, aldrig elektroniskt.

Vad händer om jag byter bank?

Om du byter bank måste du själv anmäla dig för tjänsten elektronisk faktura från Ängelholms kommun, hos din nya bank.

Vart vänder jag mig om jag har frågor om elektronisk faktura?

Har du frågor om betalningen, kontakta din bank. Har du frågor om innehållet i fakturan, kontakta den referens som finns angiven på fakturan.

Automatisk betalning med autogiro

Ängelholms kommun kan erbjuda tjänsten autogiro för stora delar av kommunens tjänsteutbud. Autogiro är ett enkelt sätt att betala räkningar på och passar bra för återkommande räkningar som till exempel barn- och äldreomsorgsfakturor eller för vatten- och avloppsfakturor.

Med autogiro dras betalningen automatiskt på rätt dag och fakturaspecifikation skickas till dig antingen med post eller som e-faktura till din internetbank. Tjänsten autogiro är gratis.

Så här anmäler du dig

Autogiromedgivande kan i vissa banker göras direkt i internetbanken. Du kan även anmäla dig genom autogiromedgivande på blankett som du laddar ner från kommunens webbplats.

Du kan få autogiro på all avtalsbunden fakturering det vill säga barnomsorg, äldreomsorg, hyror och tomträttsavgifter samt på vatten- och avloppstjänster.

För anmälan som avser vatten- och avloppstjänster kontaktar du kundtjänst på telefon 0431-870 00, så skickar vi ut en förifylld blankett med abonnentuppgifter.

Sidinformation

Publicerad:
2024-03-13