Föräldrasupporten

Digitala tjänster för denna sida

Som förälder är du väldigt viktig för ditt barn men det är inte alltid enkelt att vara den förälder som man önskar vara. Vi erbjuder stöd till dig som är förälder eller närstående till ett barn eller en ungdom i åldern 0-17 år.

Mamma och en son står mittemot varandra och ler i ett nybyggt område. Foto.

Vad innebär föräldrasupporten?

På föräldrasupporten arbetar föräldrarådgivare som erbjuder föräldrakurser och rådgivande samtal. Hos oss får du som förälder eller närstående vuxen vägledning kring hur du kan hantera utmaningar i vardagen och hur du kan bemöta ditt barn i olika situationer. Vårt fokus är att stärka relationen mellan förälder och barn.

Samtalen kan till exempel handla om:

 • starka känslor i familjen
 • att det blir mycket tjat och bråk i vardagen
 • konflikter mellan syskon
 • barn som är ledsna, oroliga eller har rädslor

Föräldrakurser

Under en föräldrakurs får du kunskap i hur du skapar en god relation och ett starkt band till ditt barn. Målet är även att kursen ska bidra med att du ska känna dig trygg och säker som förälder. I våra föräldrakurser får du chans att träffa andra föräldrar att diskutera och utvecklas tillsammans med!

 • Kurserna vänder sig till föräldrar och andra betydelsefulla vuxna med barn 0-17 år
 • Kurserna är kostnadsfria
 • Alla kurser bygger på barnens rättigheter utifrån barnkonventionen

Kurser vi erbjuder

Trygghetscirkeln erbjuds för föräldrar med barn i åldern 0-2 år. I denna kurs får du som förälder hjälp att se, förstå och bemöta ditt barns behov vilket skapar en trygghet hos barnet och stärker anknytning och samspel mellan dig och ditt barn. Vi träffas 7-8 tillfällen under 1,5 timme. Du anmäler ditt intresse via mail till:

Kursen är en ledarskapsutbildning för dig som vill utvecklas som förälder och stärka din relation till ditt barn. Vi tar hjälp av teori för att försöka förstå oss själva och våra barn bättre. Vi lär oss mer om barns behov, kommunikation och problemlösning. Denna kurs är för dig som vill skapa trygghet i ditt föräldraskap, en smidigare vardag och utveckla din relation till ditt barn. Kursen är kostnadsfri men möjlighet finns att köpa egen kurslitteratur för ca 250 kr. Vi träffas vid 5 tillfällen á 2 timmar. Du anmäler ditt intresse via mail till:

ABC för föräldrar med barn 3-12 år syftar till att stärka relationen mellan barn och förälder. Vi träffas vid 4 gruppträffar plus en återträff à 2,5 timme. Innehållet handlar bland annat om hur:

 • föräldrar kan främja sitt barns självkänsla
 • relationerna i familjen kan stärkas
 • föräldrar kan förebygga konflikter

Information och diskussion varvas med övningar och filmer. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.

 • Syftet med ABC Tonår är att stärka relationen mellan förälder och tonåring, minska konflikter och bidra till att tonåringen mår bra. Vi träffas 4 gånger à 2,5h timme

Tema för träffarna:

 • VARA TILLSAMMANS. Utmaningen i att vara tonårsförälder. Hitta sätt att ha tid ihop med din tonåring. Att ha fokus på det som fungerar
 • BRA SAMTAL. Lyssna på och bekräfta din tonåring. Kommunicera på ett lugnt sätt
 • VÄLJA EN LUGN VÄG Må bra som förälder och minska stress. Hantera besvärliga situationer på ett lugnt sätt
 • HANTERA PROBLEM Att stå kvar som förälder även då du ställs inför utmanande situationer

Nästa kursstart vecka 41 tisdagarna 8/10, 22/10, 5/11, 19/11 klockan 17-19.30. Välkommen med din anmälan via e-tjänst överst på sidan eller maila:

Föräldrakurs på nätet 3-18 år är en webbaserad föräldrakurs för dig som saknar möjlighet att gå i grupp. Kursen gör du individuellt eller tillsammans med partner och är indelade i 7 separata tillfällen som tar upp olika teman. Du erbjuds handledning via telefon av en erfaren kursledare upp till 20 min per tema. När du anmält dig kontaktar en kursledare dig och berättar mer ingående hur det går till. Du anmäler ditt intresse via mail till:

Kursen startar upp kontinuerligt under terminerna.

Kontakta oss

Vill du anmäla intresse för föräldrakurser eller om du har behov av individuellt stöd är du varmt välkommen att ta kontakt via e-post nedan.

Sidinformation

Publicerad:
2024-04-26