Fronten på en bil som laddas vid en av Ängelholms kommuns bli laddstationer. Foto.

Laddplatser för bil

Allt fler kör elbil. Det innebär dels att det behövs laddstolpar på strategiska platser, dels att det ska vara lätt att ta reda på var laddplatserna finns. Här har vi samlat information om vad du kan ladda och hur det fungerar i Ängelholms kommun.

Här kan du ladda din bil i kommunen

Det finns ungefär 80 laddplatser utspridda i Ängelholms kommun. Du hittar dem lätt genom olika digitala verktyg, ett exempel är appen Chargefinder. I Chargefinder kan du se typ av ladduttag, effekt och om platsen är ledig eller inte. Via webbplatsen uppladdning.nu kan du söka efter laddplatser i hela Sverige.

Ladda din bil vid Stadshuset - så här fungerar det

Ängelholms kommun och Eways erbjuder laddplatser vid stadshuset, Östra vägen 2 i centrala Ängelholm. Här finns tre laddare och totalt sex laddpunkter med Typ 2-uttag. Du kan ladda 3-fas upp till 22 kW.

Vad kostar det att ladda?

Du betalar parkeringsavgift som vanligt på plats i parkeringsautomat, via sms eller parkeringsapp. Sedan startar du och betalar laddningen med hjälp av ett laddkort från Eways eller via Parkster. Besök Eways webbplats för mer information om hur du beställer ett kostnadsfritt laddkort.

Kostnaden för laddning är 5 kronor per kWh inklusive moms, och 30 kronor för Swish laddning.

Hur laddar jag bilen?

Steg 1: Betala parkeringsavgift i parkeringsautomat, via sms eller parkeringsapp. Välj gällande områdeskod.

Steg 2: Betala för laddning med Eways eller med Parkster, se nedan.

Betala med Eways laddkort

Starta laddning med Eways laddkort

 • Anslut laddkabeln i laddaren
 • Anslut laddkabeln till bilen
 • Blippa ditt laddkort på RFID-symbolen ovanför respektive uttag
 • Kontrollera att laddaren lyser blått

Avsluta laddning med Eways laddkort

 • Dra ur laddkabeln ur bilen
 • Dra ur laddkabeln ur laddstationen
 • Kontrollera att laddaren lyser grönt

Eways kundtjänst

Eways kundtjänst har öppet dygnet runt alla dagar via telefon eller mail. Hit kan du vända dig för att få hjälp med laddning och om du har övriga frågor kring laddning.

Betala via Parkster

Starta laddning med Parkster APP

 1. Anslut laddkabeln i laddaren
 2. Anslut laddkabeln till bilen
 3. Betala parkeringsavgift via appen
 4. Gå till fliken "Biljetter" och klicka på "Välj ladduttag"
 5. Välj det ladduttag som du har anslutit laddkabel till

Vill du eller din bostadsrättsförening sätta upp laddplatser?

Vi erbjuder energi- och klimatrådgivning till privatpersoner, företag, organisationer och föreningar i kommunen. Rådgivningen är opartisk och kostar inget. Syftet är att sprida kunskap om energianvändning, energisystem och klimatfrågor.

Ett exempel är hur det fungerar för dig privatperson eller din bostadsrättsförening om ni vill installera laddstolpar.

Stöd, bidrag eller avdrag att söka för laddare till elbil

Du kan få skattereduktion, alltså ett avdrag på skatten, för dig som väljer att installera laddplats. Avdraget fungerar som ROT och RUT och kallas Grön teknik. Du som laddar hemma eller som lagrar egenproducerad el i batteri får en rabatt på 50 procent.

Så arbetar Ängelholm med laddplatser

Inom Ängelholms kommun jobbar vi på olika sätt för att möta det ökade behovet att ladda elbilar. Vi planerar att inom kort sätta upp laddplatser både vid Stadshusets parkering och vid Barkåkra station. 

Familjen Helsingborg tar fram kartor och strategier

Att köra bil innebär att du ofta rör dig mellan olika städer och kan behöva ladda din bil utanför kommunen. Familjen Helsingborg är ett samarbete mellan de elva kommuner i nordvästra Skåne. Tillsammans håller vi just ni på att kartlägga vår gemensamma laddinfrastruktur, för att se var vi behöver satsa på fler laddplatser i framtiden. Inom projektet tittar vi också på vilka möjligheter som finns för oss som kommun att utveckla laddmöjligheterna och vilken roll vi som kommun ska ha i utvecklingsarbetet.

Sidinformation

Publicerad:
2024-05-15