Viktiga händelser under året

Högskoleutbildning i Ängelholm

I september startades den första utbildningen på Campus Ängelholm - Coachande ledarskap, vilken ger 7,5 högskolepoäng. Campus Ängelholm har skapats genom ett samarbete av över 30 lokala medlemsföretag och Högskolan i Halmstad.

Nytt äldreboende på Fridhem

Fridhemslund rymmer totalt 80 lägenheter fördelat på 4 våningar, 40 för personer med demenssjukdom och 40 för de med omvårdnads-behov. Fridhemslund ligger mitt i det växande bostadsområdet Fridhem i centrala Ängelholm.

Gatufest på Stationsområdet

I augusti anordnade kommunen en stadsdelsfest med barnaktiviteter, liveband, mat och dryck. Verksamheterna tog chansen att informera om nya stadshuset, Järnvägsgatans nya dragning och andra projekt som planeras i området.

Övertagande av Sommarsol från Humana

Den 1 september tog Ängelholms kommun och huvuduppdrag Hälsa över ansvaret och driften av det särskilda boendet Sommarsol i Vejbystrand. Ett stort och krävande arbete av många inblandade.

Digital tillsyn för en tryggare sömn

Efter många tester under 2022 införs en valfri digital nattlig tillsyn i stället för besök av hemtjänst. Kameran aktiveras vid bestämda tider och om inte allt står rätt till så genomförs ett fysiskt besök.

Järnvägens museum 25 år

Järnvägens Museum firade 25 år med stor jubileumsfest och invigning av en ny lekplats i museiparken. Under 2023 kom över 43 000 besökare till en uppdaterad basutställning med både nytt bildspel och teknik till modelljärnvägen.

En historisk flytt av en 80 år gammal ek

I slutet på oktober flyttades den 80 år gamla eken från järnvägsspåren upp till kvarteren i Sockerbruksområdet. 40 förskolebarn hjälpte till och grävde en grop för eken.

Järnvägens museum 25 år

Under två dagar samlades 2 800 medarbetare på Catena arena i syfte att inspireras i Ängelholms kommuns resa mot Vision 2035 – Vi gör det omöjliga möjligt.

Gå till startsidan
Ängelholms kommun
Årsredovisning
2023